Вкарват цесекарските имоти в ново държавно дружество

Вкарват цесекарските имоти в ново държавно дружество | StandartNews.com

Министерският съвет одобри създаването на ново държавно дружеството - „Сердика спортни имоти" ЕАД. Капиталът на дружеството, на който държавата е едноличен собственик, се формира чрез апортиране на имотите – спортен комплекс „Българска армия"; спортно-тренировъчна база – Панчарево; спортен комплекс „Червено знаме" и част от спортен комплекс „Къро". Имотите са собственост на Министерството на младежта и спорта и до този момент не са включени в капитала на нито едно от съществуващите дружества, на които министерството е принципал.

Създаването на ново дружество ще създаде по-широк кръг от възможности за реализация на тези спортни имоти чрез публично–частно партньорство, отколкото ако бъдат включени в активите на някое от съществуващите вече дружества – Национална спортна база ЕАД и Академика 2011 ЕАД. Учредяването на едноличното акционерно дружество и включването в капитала му на посочените обекти и спортни съоръжения, ще спомогне да се предприемат действия по модернизирането им, както и за тяхното по-добро управление. Плановете на ММС са в „Сердика спортни имоти" ЕАД да бъдат включени всички имоти, собственост на Министерството на младежта и спорта, които не са част от активите на НСБ ЕАД и „Академика" 2011 ЕАД и за които ще се търсят варианти за модернизация чрез публично-частно партньорство.

На министъра на младежта и спорта се възлага да упражнява правата на държавата в новоучреденото дружество, както и да сключи договори с новоизбраните членове на съвета на директорите. Членовете на съвета на директорите на дружеството са Мариана Петрова, Людмил Лазаров и Александра Левянска. Седалището на дружеството е на национален стадион „Васил Левски" (бул. „Евлоги Георгиев" № 38).

Първата задача на мениджмънта на новото дружество е да обяви в срок от 3 седмици процедурата по отдаване под наем на стадион „Българска армия" и спортно-тренировъчна база „Панчарево".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай