Велик Гришо! Ще играе за титлата в Лондон

Велик Гришо! Ще играе за титлата в Лондон | StandartNews.com

Григор Димитров доведе до екстаз цяла България в полунощ след като обърна американеца Джак Сок с 2:1 сета и се класира за най-големия финал в кариерата си досега! Българинът ще спори тази вечер от 20 часа за трофея на Финалния турнир на ATP в Лондон срещу белгиеца Давид Гофен, сензационно елиминирал фаворита Роджър Федерер.

Срещу Сок Димитров започна вихрено с бърз пробив, но след 3:0 допусна болезнен обрат и загуби сета с 4:6. Във втората част Гришо беше безапелационен и размаза американеца с 6:0. В третия сет битката вървеше гейм за гейм, но при 4:3 българинът проби и трябваше да спечели своето подаване, за да ликува. Това обаче не беше никак лесно и след като пропиля три мачбола и спаси две точки за пробив Гришо най-после реализира четвъртия си мачбол пред погледа на своите родители в залата в Лондон, в която имаше и много българи с трикольори.

За днешния финал Григор е сочен за абсолютен фаворит след като помете Гофен в груповата фаза с 6:0, 6:2.  Ако довечера спечели, първата ракета на България ще е първият дебютант победител след Алекс Коретха през 1998 г.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай