18:30 ч.

17.05.17

2 мин.

0

0

0

Столична община раздаде стипендии на ученици

от редактор |

Столична община раздаде стипендии на ученици

По повод Деня на Българския спорт днес в сградата на Столичното кметство се състоя традиционната Церемония за връчване на стипендии на ученици за високи постижения в областта на спорта. Осигурените от Столична община стипендии имат за цел да отличат ученици, извоювали призови места на световни, европейски и балкански първенства от всички възрастови групи.


С Решение на Експертна комисия бяха наградени и ученици с високи постижения от неолимпийски видове спорт. Специална стипендия получиха студенти от Българска параолимпийска асоциация за престижни отличия.


Церемонията се реализира в подкрепа на кампанията „София – Европейска столица на спорт 2018 г." и включваше участие на над 60 спортисти, ученици и носители на стипендията, гости от РУО – София – град и Столичен общински съвет.


Всички призове и стипендии бяха връчени от великия гимнастик Йордан Йовчев, който получи икона от Столична община, съобщава www.sofia2018.bg. Легендата на българския спорт поздрави присъстващите и разказа за инициативите в областта на стрийт фитнесите, осъществявани съвместно със Столична община.


Сред присъстващите на церемонията бяха общинските съветници членове на Комисията за децата, младежта и спорта и членове на УС на Фондация „София – Европейска столица на спорта" Татяна Георгиева(председател на Комисията), Екатерина Йорданова и Николай Николов, в залата бе и председателят на Българската параолимпийска асоциация Илия Лалов. От името на Йорданка Фандъкова, приветствие към отличените, техните родители и учители поднесе Ирена Димитрова, директор Дирекция ПИСТ към Столична община.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент