Симеон Симеонов е шампионът на Hyundai Racing Trophy

Симеон Симеонов е шампионът на Hyundai Racing Trophy | StandartNews.com

Екипажът Симеон Симеонов/Йордан Йорданов спечели шестия последен кръг за годината на Hyundai Racing Trophy, който се проведе на рали „Стари столици" в Шумен този уикенд. Това е и шеста поредна победа за него в едномарковия шампионат и така той спечели титлата за сезона. 18-годишният пилот е трети в клас RC5 на ралито в Шумен и спечели първо място в генералното класиране в клас RC5 в Националния рали шампионат, следван от Денис Станчовски и Виктория Гъркова.

Симеонов премина 48-те състезателни километра в неделя за 01:02:16.8. Втори се класираха Денис Станчовски/Младен Карчев с 01:02:19.9 и трети Виктория Гъркова/Велислава Павлова с 01:15:28.7.

До последния момент битката между Симеонов и Станчовски беше напрегната - Симеон взе четири от петте отсечки, но до финалния етап изоставаше от Денис, който в събота натрупа сериозен аванс от 27 секунди. Развръзката дойде с последната отсечка, когато Симеон Симеонов стопи и последните секунди разлика между двамата пилоти, което му донесе победата. Те заеха и първо и второ място за купата за млади пилоти „Тодор Славов", а Виктория Гъркова – трето. Екипажите на Hyundai Racing Trophy са втори в отборното класиране на Националния рали шампионат и то само на половин точка след първите.

На церемонията по връчване на трофеите победителите получиха парични награди от Николай Парасков – представител на „Тотал България" - спонсор на шампионата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай