Радо Янков с рекорд в паралелния слалом на световно

Българинът се нареди шести в дисциплината

Радо Янков с рекорд в паралелния слалом на световно | StandartNews.com

Носителят на световната купа в паралелните дисциплини Радослав Янков постигна днес поредното си рекордно класиране. На първенството на планетата в Сиера Невада Радо зае шесто място в паралелния слалом. Това е най-доброто му класиране на световно в тази дисциплини. Досега българинът имаше като водещо класиране в паралелния слалом от световни 27-о място от Лахтал (Ав) през 2015-а.
Днес радо започна със седмо място в квалификациите. На осминафинала той отстрани Щефан Баумайстер (Гер). В следващата фаза обаче бе спрян от Невин Галмарини (Швейц). Световен шампион стана Андреас Промегер (Ав), който на финала победи сънародника си Бенямин Карл.
Българско участие днес имаше и при дамите, където Теодора Пенчева зае 28-о място в квалификациите. Шампионка стана Даниела Улбинг (Ав), която победи на финала звездата Естер Ледецки (Чехия).
Големият ден за Радо и за неговия треньор Георги Атанасов-Джоко е утре, когато ще се проведе паралелния гигантски слалом. Именно това е силната дисциплина на Янков, който преди дни спечели малката световна купа в паралелния гигантски слалом за този сезон. Стартът на квалификацията е в 10,00 ч (българско време), а финалите са от 13 ч и ще могат да бъдат наблюдавани пряко по БНТ HD.
Теодора Пенчева също ще кара в паралелния гигантски слалом и ще преследва мечтата си за участие на олимпиадата в Пьонгчанг 2018.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай