Pulse Fitness & Spa дари 12,570 лева за рехабилитация на деца в неравностойно положение

Pulse Fitness & Spa дари 12,570 лева за рехабилитация на деца в неравностойно положение | StandartNews.com

 Pulse Fitness & Spa дари днес пътека-тренажор на стойност 12,570 лева на фондация „Сийдър", обяви изпълнителният директор на спортния клуб Андон Атанасов. Устройството ще бъде използвано за рехабилитация на над 100 деца с ограничена двигателна способност в център на фондацията в Кюстендил. 2,282 лева са средствата, събрани от клубни членове на PulseFitness, а остатъкът е безвъзмездно дарение от ръководството на компанията.

„В България има десетки хиляди деца в неравностойно положение. Те имат нужда да бъдат обичани, да ходят на училище, да имат приятели, да започнат работа. Ето защо тази Коледа ние решихме да сбъднем едно тяхно желание и да им помогнем да имат малко по-добър живот.", споделя Атанасов.

Кампанията за набиране на средства е организирана в обекти на Pulse Fitness по време на коледните празници, дарителите са стотици, а някои членове са дарявали пари и по банков път, защото не са имали възможност да посетят клубовете, но въпреки това са искали да допринесат, съобщават от спортния клуб.

„Гордеем се с нашите членове. Те показаха, че можем много лесно да постигаме благородни цели, ако сме сплотени. Някои клубни членове нямаха възможност да посетят наш клуб по време на празниците, но въпреки това съумяха да покажат своята подкрепа. Това е неоспоримо доказателство за добросърдечния дух на българина и за това, че съумяваме да социализаме нашите членове в рамките на малката ни клубна общност", коментира Атанасов.

Инициативата е част от годишната програма за социална отговорност на компанията, чиято мисия е да насърчава развитието на спорта и активния живот у нас. От Pulse Fitness отбелязват, че децата, за които се грижи фондация „Сийдър", ще покажат, че човек може да спортува дори и в неравностойно положение.

„Поставихме едно добро начало на програмата ни за социална отговорност за 2018-та още преди да е започнала годината. За нас е от изключителна важност да подкрепяме организации, които споделят визията ни за развитие на активния живот в България и ще продължим да правим това, докато не започнем да виждаме реално повишаване на процента българи, занимаващи се със спорт, който сега е един от най-ниските в Европа – едва 9%", категоричен е изпълнителният директор на Pulse Fitness.

Пътеката за бягане и ходене е най-нужният уред в помощ на рехабилитацията на децата според информация от лекарите-рехабилитатори на центъра и ще помогне на фондация „Сийдър" да изпълни една от стратегическите си цели за периода 2016-2020 г.,а именно осигуряването на възможност за по-голяма самостоятелност на младежите в социалните центрове.

Фондацията поддържа 9 обекта за социални услуги – едно защитено жилище, един център за социална рехабилитация и 7 центъра за настаняване от семеен тип на територията на общините Кюстендил и Казанлък. Неправителствената организация е активен участник във формулирането, изпълнението и оценката на политиките в областта на деинституционализацията и предоставя денонощна индивидуална грижа и специализирана подкрепа на деца и младежи в неравностойно положение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай