Преизбраха единодушно Костадинова за №1 в БОК

Преизбраха единодушно Костадинова за №1 в БОК | StandartNews.com

Примата на българския спорт Стефка Костадинова ще продължи да ръководи олимпийския ни комитет и през следващите 4 години. Това стана реалност днес след като на отчетно изборното събрание на БОК за Костадинова гласуваха 49 от присъстващите 51 членове. За световната рекордьорка в скока на височина това е четвърти пореден мандат начело на БОК, което е знак, че няма по-добра от нея за тази позиция.

Пламен Кръстев и Тодор Гергов са двамата нови членове в управата на комитета при тайното гласуване на предложените от Стефка Костадинова имена за членове на Изпълнителното бюро. Отпадна единствено Илияна Раева. Събранието започна с едноминутно мълчание в памет на първия български медалист от олимпийски игри – боксьора Борис Георгиев-Моката. В приветствието си към делегати и гости министърът на младежта и спорта проф. Даниела Дашева изрази надежда решенията на този форум да бъдат позитивни за българския спорт. Ректорът на НСА и вицепрезидент на БОК проф. Пенчо Гешен отправи призив за приемане на Декларация за решаване наболелия проблем със сграда на БОК, предложението му бе прието единодушно.

Костадинова благодари за доверието и изтъкна своите най-близки приоритети. Сред тях са по-голяма активност в отношенията с федерациите, възвръщане позициите на българския спорт, по-полезни и активни комисии и помощни звена към БОК, засилване на мениджърското начало в управлението на спорта, което би довело до постъпването на повече финанси, добро представяне на предстоящите олимпийски игри в Пьонгчанг и в Токио, на младежките олимпиади, на европейските игри и фестивали.

Новото Изпълнително бюро: Стефка Костадинова – председател, Белчо Горанов, генерален секретар, Валентин Йорданов - първи зам.-председател, Йорданка Благоева - зам.-председател, Красимир Инински - зам.-председател, Любомир Ганев- зам.-председател, проф. Пенчо Гешев- зам.-председател, Стефан Цветков - зам.-председател, Христо Стоичков- зам.-председател, Ваня Гешева, Георги Глушков, Георги Марков, Данчо Лазаров, Здравка Йорданова, Красимир Дунев, Мария Гроздева, Пламен Кръстев, Стефан Китов, Таня Богомилова, Тодор Гергов, Христо Марков, Цеко Минев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай