Пак мъки и полуфинал за Григор в Бризбейн

Пак мъки и полуфинал за Григор в Бризбейн | StandartNews.com

Григор Димитров отстрани трудно 50-ия в света Кайл Едмънд от Великобритания в двубой от четвъртфиналите на турнира в Бризбейн. Световният № 3, който защитава титлата си от миналия сезон, победи 22-годишния тенисист с 6-3, 6-7 (3-7), 6-4 след битка на корта "Пат Рафтър Арина", продължила 2 часа и 25 минути.

В първия сет Григор бе сериозно затруднен в седмия гейм при резултат 3-3. Едмънд поведе с 40-15 на сервис на българина, но той се измъкна от неприятната ситуация, спаси и двата брейкбола и подаването си, след което спечели още два поредни гейма и затвори сета в своя полза.

Вторият сет също бе равностоен, като пред Димитров се откри една възможност за пробив в деветия гейм, но не я реализира и Едмънд поведе с 5-4. Двамата тенисисти спечелиха подаванията си и се стигна до тайбрек. В него първата ни ракета допусна двойна грешка и британецът поведе с 4-2. Българинът записа след това нова грешка на българина на негов сервис вкара мача в решителен трети сет. Във втория гейм Димитров пропусна две възможности за ранен пробив, а при резултат 4-4 Едмънд контузи глезена си, но след медицинска пауза продължи мача. Григор спечели подаването си и поведе с 5-4, а в ответния гейм стигна до два мачбола и оползотвори първия от тях, слагайки край на спора.

В 1/2-финалите противник на Гришо ще бъде представителя на домакините Ник Кирьос, който по-рано днес надви Александър Долгополов от Украйна с 1-6, 6-3, 6-4. Съперници в другия полуфинал ще бъдат Алекс Де Минор (Австралия) и Райън Харисън (САЩ).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай