18:35 ч.

11.06.18

2 мин.

0

3

0

ОБЗОР: Продават "Универсиада" за 15,6 милиона лева

от редактор |

ОБЗОР: Продават "Универсиада" за 15,6 милиона лева

Частен съдия изпълнител пуска имота на търг, купувачът ясен на 13 юли


Столичната зала "Универсиада" е обявена за продажба от частния съдебен изпълнител Стоян Якимов. Това става ясно от обявление, публикувано в регистъра на публичните продажби. Търгът ще се проведе в канцеларията на Софийския районен съд на 13 юли.


Желаещите да участват трябва да осигурят задатък от 10% от сумата, а срокът за подаване на заявките е от 12 юни до 12 юли. Началната цена е 15,6 милиона лева. Купувачът ще бъде обявен на 13 юли. Имотът е със застроена площ 4 130 кв. м. и включва три зали, десет кабинета, една радиокабина, една осветителна кабина, три коментаторски кабини и четири съблекални. В обявата на ЧСИ Стоян Якимов, за пазач на имота е определен Константин Папазов. Треньорът на баскетболния "Левски Лукойл" е представител на дружеството и управител на залата. Там неговият отбор, който стана шампион в първенството, играе домакинските си мачове.


Зала "Универсиада" бе приватизирана от правителството на НДСВ през 2008 година. Тогава тя стана собственост на "Велдер Билд" ЕАД за 9,5 милиона лева. Собственик на компанията е "Велдер-БГ", а 100% от нейния капитал се притежава от швейцарското "Съксес инвест" АГ. Управител е Георги Драгомиров - 74-годишен мъж от с. Негованци, станал популярен в медиите като "бедняка милионер" заради огромния брой компании, които "управлява" и мизерията, в която живее, пише money.bg.


"Велдер-БГ" е регистрирана на столичния бул. "Цар Борис" III - където бе офисът на банкера Цветан Василев, собственик на "Корпоративна търговска банка".


"Велдер-БГ", "Велдер Пропъртис" и "Велдер Билд" са имали общо 39,5 милиона лева непогасени задължения към КТБ, показа тогава докладът на "Аликс Партнърс". Одиторското дружество включи трите дружества в списък "канали за финансиране", или иначе казано "бушони".


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Иван · 11:48 · 12.06.2018
Останките от далаверите на Цецо Василев!
Потребител · 10:58 · 12.06.2018
Аз отдавна ви казвам ,че изборите не са решение за управия на държавата. ДРУГИ СА НАЧИНИТЕ
Потребител · 07:40 · 12.06.2018
Ай, Боце - купувай и продавай. Ти си добър в това да грабиш Държавата!
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент