Над 300 младежи от 31 училища участваха във „Възраждане Спорт Фест"

Над 300 младежи от 31 училища участваха във „Възраждане Спорт Фест" | StandartNews.com

За трета поредна година Фондация „София – Европейска столица на спорта", Столична община и Регионално управление на образованието определиха супершампионите сред столичните училищни отбори чрез спортния празник „Възраждане Спорт Фест". На комплекс "Спортна София-2000" в Зона Б-5 в новооткрития парк „Възраждане" над 300 представители на 31 училища в продължения на два дни излъчиха най-добрите в турнирите по баскетбол, волейбол, футбол и тенис на маса. Домакините отново предложиха отлични условия с многобройните игрища, площадки, многофункционалната зала и сервизните помещения.

На тържественото закриване участниците бяха наградени от Татяна Георгиева – председател на Комисията за децата, младежта и спорта към Столична община, Николай Николов – член на Комисията за децата, младежта и спорта към СО, Анатоли Илиев – орг. секретар на София – Европейска столица на спорта, Бойко Додов – изпълнителен директор на „Спортна София", Мариана Стоилова от Регионално управление на образованието София град и Цвети Божидарова от „Спортна София 2000", които благодариха на включилите се в състезанията и пожелаха весела ваканция на всички.

Най-масов бе турнирът по тенис на маса с участието на 10 отбора (7 юношески и 3 девически). Волейболната надпревара събра 9 ученически тима, а баскетболната 8. В турнира по футбол в спор за трофея се впуснаха 4 училищни отбора, а финалът бе изключително оспорван, като се наложи дузпи да определят шампиона. След 3:3 в редовното време срещу СПГТ, представителите на ПГАВТ „Попов" се оказаха по-точни от бялата точка и ликуваха с купата. Всеки участник получи фланелка от София – Европейска столица на спорта, а призьорите бяха отличени с медали и купи за шампионите.

Ето и тези, които защитиха титли от миналата година: НТБГ при баскетболистите, Памела Филипова (СПГТ) и СГСАГ в тениса на маса при девойките съответно индивидуално и отборно.

Всички призьори на Възраждане Спорт Фест 2018:

Футбол: юноши ПГАВТ „Попов", СПГТ, 128 СУ, 31 СУ.

Волейбол: девойки 51 СУ, 32 СУ, 137 СУ; юноши: 132 СУ, 51 СУ, 91 НЕГ

Баскетбол: девойки 132 СУ, СМГ, 35 СУ; юноши НТБГ, 32 СУ, 35 СУ.

Тенис на маса: девойки Памела Филипова (СПГТ), отборно СГСАГ, НМУ, СПГТ;
юноши Георги Гогов (164 ИЕГ), отборно 164 ИЕГ, 9 ФЕГ, СГСАГ.

Спортен оазис в парк "Възраждане"

Многофункционалният спортен комплекс, който се намира в столичния квартал "Зона Б-5", се простира на площ от близо 24 дка. В него са разположени 4 игрища за мини футбол – изкуствена трева, 3 игрища за тенис на корт – изкуствена трева, игрище за плажен футбол и плажен волейбол, пързалка за кънки, игрище за баскетбол, за петанк, покрита площадка за тенис на маса с 8 тенис маси, мини игрище за деца/ джитбол, детска площадка. Спортният център разполага с преместваеми трибуни - общо с капацитет от 150 места, изградена е алейна мрежа, спортно и алейно осветление, озеленяване, собствени паркоместа, стоянка за велосипеди и други. В комплекса се намира и закрита зала за баскетбол, волейбол, футбол и други, зала за танци, бойни изкуства, гимнастика, две сауни, съблекални и външни тоалетни.

Възраждане Спорт Фест – част от инициатива София2018

Това е третото издание на Възраждане Спорт Фест, който е част от инициатива София2018 – Европейска столица на спорта. Проектът има за цел да популяризира активния начин на живот, добрите практики, програми и събития с акцент върху масовия спорт, спортът близо до дома и върху значението на физическата активност като приоритет в живота на хората от различни общности, възрасти и социални слоеве. Целта на инициативата е да популяризира системните занимания с физически упражнения и спорт и тяхната роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай