Майката на Гришо с награда за Спортист на годината

Майката на Гришо с награда за Спортист на годината | StandartNews.com

Майката на Григор Димитров грабна наградата за Спортист на годината, очаквано присъдена на нейния син. Той получаванай-ценния индивидуален спортен приз за втори път, и отново без да присъства.

"Тази година беше много успешна за Григор. Надявам се и вярвам, че ще продължи да побеждава и да бъде на върховете. Знам как в България преживявате мачовете му. Удоволствието е невероятно. Искам да благодаря за тази прекрасна награда. Благодаря и на другите спортисти и дано и те продължават да покоряват върхове. Благодаря на всички хора, които ни подкрепят!", каза Мария Димитрова.

Григор се включи в поздрав от Маями, където се подготвя за Аустрелиън оупън  и обеща да ни радва и през новата 2018 година.

Най-силната година в кариерата на Димитров се оказа напълно достатъчна за първото място в 60-ата юбилейна анкета между спортните журналисти у нас. През този сезон Григор вдигна още три титли - в Бризбейн, в София и в Синсинати. Освен това достигна и до полуфинал на Australian Open.

За най-добър спортист с увреждания на България за втоар поредна година бе избран Ружди Ружди.

За "Отбор на годината" бяха избрани грациите от националния ансамбъл по художествена гимнастика, докато наградата за "Треньор на годината" отиде при треньорката им Весела Димитрова.

Топ 10 за "Спортист на годината" за 2017 година:

1. Григор Димитров (тенис)
2. Радослав Янков (сноуборд)
3. Невяна Владинова (художествена гимнастика).
4. Антъни Иванов (плуване)
5. Даниел Асенов (бокс)
6. Александър Везенков (баскетбол)
7. Владимир Илиев (биатлон)
8. Боян Петров (алпинизъм)
9. Владимир Далаклиев (таекуондо)
10. Тихомир Иванов (лека атлетика)

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай