„Левски" отпразнува 103-ата си годишнина

Фото "Спортал"

„Левски" отпразнува 103-ата си годишнина | StandartNews.com

„Левски" стана на 103 години! На 24 май 1914 година група млади студенти основават този клуб и решават да го кръстят на българския революционер Васил Левски. Празненствата за рождения ден на славния клуб започнаха с първата секунда на 24 май. Стотици верни запалянковци на „Левски" се събраха в сектор „Б" на стадион „Георги Аспарухов", а в момента когато часовника удари 00,00 часа, те запалиха факли и запяха с цяло гърло за любимия си отбор.

Честванията продължиха и по-късно през вчерашния ден, когато ръководството, треньорския щаб, футболисти, деца от школата и феновете поднесоха цветя на Могилката, където е създаден клуба, пред 22-а гимназия в София.

Венецът от „Левски" държаха талантите на „сините" Божидар Краев и Ивайло Найденов.

През целия ден в офисите на "Левски" пристигаха честитки за рождения ден.

„Честитя празника на всички левскари в България и извън страната. Ще помним винаги тази дата, защото на нея е основан нашият клуб!", заяви спортният директор на „сините" Даниел Боримиров. „Пожелавам си да имаме повече внедрени юноши в нашия отбор, да заприлича на този „Левски", който всички искаме да виждаме", надява се той. Борето отказа да коментира селекцията на тима, като каза, че единствения с договор засега е Жуниор Мапуку. „Ще видим през новия сезон какво ще се случи, всеки има правото да изказва мнение и не е нужно да отговаряме на всички. Ще говорим с дела, а не с думи", отсече Боримиров. Директорът си пожела победа над „ЦСКА-София" в неделя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай