"Лестър" почна търга за Кафу

"Лестър" почна търга за Кафу | StandartNews.com

Шампионът на Англия "Лестър" е започнал преговори с "Лудогорец" за бразилското крило Джонатан Кафу. С това стартира и търгът за звездата. Новината разкри британският таблоид „Дейли Мейл". 25-годишният ас на българския първенец бе обсъждан от Клаудио Раниери и компания още през октомври, а тази седмица „лисиците" излязоха с оферта за оценявания на 10 милиона паунда. "Дейли Мейл" пише още: "Лион" и "Рома" също водеха преговори с представтели на играча в сряда, като те преценят своите опции".

В същото време петима бразилци се присъединиха към лагера на "Лудогорец" в Турция. Не става обаче въпрос за нови попълнения, а за играчи, които получиха по-дълга почивка от треньорското ръководство. Това са именно Кафу, Марселиньо, Вандерсон, Сисиньо и Густаво Кампаняро. Вчера те почнаха и тренировки с шампионите.

В същото време съперникът на "Лудогорец" в елиминациите на Лига Европа Копенхаген започна подготовка с двама нови футболисти. Вчера сутринта датският тим се събра за първо занимание, като ще прекара две седмици на тренировки на собствената си база, преди да замине на лагер в Дубай. За първи път със съотборниците си се срещна Урош Матич, който подписа с "Копенхаген" през декември, но сега бе представен на отбора и щаба. Той е офанзивен полузащитник и идва от "Щурм Грац". Другият нов е 23-годишният халф Николай Томсен. Той е ритал за последно във френския "Нант". Възстановен от контузия и на линия е и Федерико Сантандер, който пропусна доста мачове от есента. В тренировката не се включиха само Дани Аманква и Бенямин Вербич. Първият още се лекува от травма в коляното, а Вербич претърпя лека операция през декември, но в отбора се надяват да могат да го използват на лагера в Дубай.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай