Краси Анев: Малките държави сме пълнеж на онези с голямото финансиране

фото Костадин Андонов /БОК/

Краси Анев: Малките държави сме пълнеж на онези с голямото финансиране | StandartNews.com

Германският биатлонист Арнд Файфер и вятъра на стрелковия рубеж изненадаха неприятно фаворитите Мартен Фуркад и Йоханес Тингес Бьо в спринта на 10 км с 2 стрелби. Сребърният медалист с щафетата от Сочи 2014 стреля без грешка и с добро темпо в бягането взе златото с 23:38,8 мин. Среброто остана за чеха Михай Кръчмар, а бронза е за Доминик Виндиш (Ит).

Фуркад хвана силния вятър и в резултат на това сбърка фатално 3 пъти в стрелбата легнал и въпреки нулата на прав и най-бързото бягане от всички остана едва осми. Бьо пък се провали 4 пъти в стрелбите и завърши 31-и. Те ще търсят реванш утре вечер когато е преследването на 12,5 км.

В него влизат трима от четиримата ни участници в първия старт. Краси Анев (на снимката) сбърка по веднъж в двете позиции и остана 37-и на 1,30 от първия. "Не знам какво да коментирам. Все повече се убеждавам, че - ние малките държави - сме пълнеж на останалите с голямото финансиране, за да има да побеждават някой. В преследването да се надявам да сме по-добре и ските ще вървят по-бързо, коментира Анев. - Много неща не ни стигат, но ще говоря след края на сезона".

Владо Илиев бе перфектен на първата стрелба с нула, но на прав направи 4 пропуска и зае 54-о място на 2:03,9 мин. "Разочарован съм от себе си. Не знам какво се случи на втората стрелба. Може би съм допуснал грешка, която не знам от къде дойде. Чувствам се нормално и с една хубава стрелба знаех, че имам шанс за добро класиране".

С три грешки Синапов е 56-и. Извън преследването остава Димитър Герджиков, който е с 4 грешки и завърши 81 от общо 87 състезатели. Стартът се проведе при температура от -12 градуса, но заради вятъра усещането бе за минус 22. Въпреки това трибуните бяха пълни на 2/3. В шейничките Павел Ангелов не успя да ивземе последния 15-и завой в резултат на което падна, но не се контузи. "Не очаквах точно на последния завой да сбъркам, коментира Ангелов. Той завърши 37-и в крайното класиране.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай