Кралев: Все по-млади посягат към допинга

Кралев: Все по-млади посягат към допинга | StandartNews.com

„Тревожни са данните за все по-ранната възраст, при която спортуващите в свободното време започват да употребявят допинг", предупреди министърът на младежта и спорта Красен Кралев и посочи обучението като единствено оръжие срещу забранените и опасни за здравето субстанции.

Той взе участие в кръгла маса на андидопинговия семинар JUST SPORT, организиран от Асоциация за развитие на българския спорт. В събитието се включиха също зам.-ректорът на НСА проф. Татяна Янчева и изпълнителният директор на Антидопинговия център д-р Виолета Заркова. Присъстваха още фитнес инструктори, собственици на фитнес центрове, представители на НСА, спортни организации и Антидопинговия център.

„Проблемът е валиден за цяла Европа и всички експерти признават, че не сме подготвени да се справим с него.

Докато при спорта за високи постижения съществуват строги международни правила и има изградена система за следене, доказване на употреба на допинг и съответните наказания от страна на международните спортни организации, то в спорта за всички тези наказания са неприложими. Единственото ни оръжие е обучението", заяви министърът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай