Кралев откри нова зала в Банкя

Кралев откри нова зала в Банкя | StandartNews.com

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев участва в тържественото откриване на нова зала за тенис в ЧСУ „Цар Симеон Велики" в Иваняне, район Банкя. Той преряза лентата на съоръжението заедно със зам.-министъра на образованието и науката Деница Сачева, зам.-кмета на Столична община по спортната дейност Тодор Чобанов, кмета на Банкя и зам.-председател на УС на БФ Тенис Рангел Марков и собственика на училището д-р Милен Врабевски.

„Благодаря на д-р Врабевски, с когото имах честта да бъда съученик, за всичко, което прави за българските деца и за нашата нация. Страната ни трябва да се гордее с такива българи, които инвестират в образованието. Той е голям филантроп и аз от години следя всичките му социални проекти", заяви министър Кралев.

Той пожела на учениците от ЧСУ „Цар Симеон Велики" да ползват пълноценно новата зала и да обичат тениса.
„Спортът е много важна част от Вашето обучение и ще ви помогне да станете достойни българи. Може да не станете професионални тенисисти, но пък ще станете силни личности и успешни хора", каза министърът пред учениците.
Кралев приветства идеята на д-р Врабевски вече изградената спортна база към училището да бъде разширена с още още два открити корта и футболно игрище.

„Този проект е изключително мащабен. Цялата спортна инфраструктура, която се прави тук, може да бъде пример за всяко едно училище. Това е и пример как частните капитали трябва да бъдат в помощ на българското образования и на българщината", добави министърът.

Новата зала за тенис в ЧСУ „Цар Симеон Велики" се нарича Comac Tennis Arena и е изградена по най-високи стандарти. Нейното откриване бе извършено в деня на патронния празник и отбелязването на третата годишнина на училището. На тържеството присъстваха също депутатът и зам.-председател на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев, представители на район Банкя, родители и ученици.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай