19:05 ч.

11.11.17

2 мин.

0

0

0

Кобрата до брат си на мача довечера

от редактор |

Кобрата до брат си на мача довечера

Подкрепа, уважение, любов и огромна сила - това е братската обич. Винаги да помагаш, да подадеш ръка, да вдъхнеш кураж и да похвалиш - действия, които я доказват. Без думи, а само с поглед! С годините това се превръща в ежедневие, но когато си затворен между въжетата на боксовия ринг и срещу теб е съперник, който иска да те види на пода, именно тези малки жестове са важни, съобщи бТВ. 


Доказали са го Кубрат и Тервел Пулеви - може би едни от най-известните братя в българския спорт.


В ъгъла на Кубрат винаги стои Тервел, в ъгъла на Тервел стои Кубрат. Не само защото са отбор, а по-важно - защото са семейство и когато са двамата просто няма начин да няма начин!


"Много е важна енергията, с която се зареждаме. Това, което ти можеш да предадеш на човека до теб е много важно. Кубрат е близо до мен, помага активно. Когато има нужда, аз пък съм до него", обяснява Тервел силната връзка с по-големия с почти 2 години Кубрат.


"Когато видя един човек, когато видя дадените очи ги разчитам и виждам какво трябва на дадения човек, спортист. Те сами говорят, говорят за какво са жадни, какво ги притеснява, какво мислят, какво могат, така че с всичко. Аз гледам да сме заедно, да си помагаме, така сме научени от баща ми", категоричен е Кубрат.


И двамата слагат боксовите ръкавици в ранна детска възраст и като всички братя често решават различията си на ринга.


"Аз бях първо по-висок и обаче той не се даваш, не показваше с нищо, че е по-малкия и през цялото време така имаше хъса даже на страшен победител. Имаше хъса на Майк Тайсън. Много пъти съм бягал да не го бия, бягал съм и той ме гони и аз си давам сметка... гледай сега каква драма. Бягам да не го бия! Ние сме възпитавани по друг начин, че трябва да се обичаме, да се уважаваме, да сме винаги един до друг, да се подкрепяме. Всичко е закалката на хората, но много пъти сме се били здраво. И до ден днешен, ако влезем в ринга двамата става страшно", припомня си детските години интерконтиненталния шампион и претендент за световната титла Кубрат.


Двамата вече преследват по-големи цели - победи и пояси при боксовите професионалисти. Но не спират да са един до друг на ринга и в живота. Довечера Тервел ще излезе в петия си мач в големия бокс, а в ъгъла той е сигурен, че ще види очите на брат си и тази енергия ще му помогне да остане непобеден при професионалистите. Негов противник ще бъде Артьом Редко (21 победи, 12 с нокаут, 8 загуби), а срещата ще се проведе в Германия.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент