Григор спечели първа титла от "Мастърс 1000"

Григор спечели първа титла от "Мастърс 1000"  | StandartNews.com

Григор Димитров спечели най-голямата титла до този момент в кариерата си. 26-годишният българин триумфира на турнира от сериите Мастърс в Синсинати след успех на финала с 6:3, 7:5 срещу австралиеца Ник Кирьос. Първата ни ракета изигра много силен мач, като доминираше през цялата среща и в нито един момент не допусна колебание.

Григор, който бе поставен под номер 7 в надпреварата, изигра фантастичен турнир. Той не загуби нито един сет, допусна само един пробив цялата седмица и завърши състезанието в серия от 34 поредни гейма, спечелени при негов сервис. По пътя към титлата Димитров постигна първа победа над Хуан Мартин Дел Потро, а на полуфиналите се справи с представителя на домакините Джон Иснър.

За него това е седма титла в кариерата и трета за 2017 г. От утре той ще се изкачи до номер 9 в световната ранглиста и ще започне US Open в блестяща форма.

"Бях толкова нервен, бяха първите думи на Григор след победата. - Опитвах се да не го показвам. Знаех какво трябва да направя, но никога не знаеш какво да очакваш. Ник е много добър тенисист, познаваме се доста добре. Доволен съм от играта си, но мисля, че някои неща можех да направя и по-добре. Нервите обаче бяха там", каза още Григор.

"Този успех значи много за мен. Чувствам се уверен преди US Open, но съм здраво стъпил на земята. Щастлив съм, това е най-голямата ми победа. Ще се порадвам ден-два, но след това пак предстои здрава работа", сподели българинът, който от утре ще е девети в световната ранглиста.

Попитан какво за него ще е успех на US Open, дали се цели в трофея, той отговори: "Да, това винаги е целта, но ще гледаме мач за мач. Там се играе в пет сета, което на мен ми харесва".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай