Григор е на 1/4-финал на "Аустрелиън оупън"

Григор е на 1/4-финал на "Аустрелиън оупън" | StandartNews.com

Григор Димитров победи представителя на домакините Ник Кириос в осминафинален двубой на Australian Open със 7:6(3), 7:6(4), 4:6, 7:6(4) в изключителен мач.

Двамата предложиха тенис от най-високо ниво и се бориха до край 3 часа и 27 минути.

Димитров спечели първите 2 сета в тайбрек. След това Кириос усети, че няма какво да губи и започна да играе доста по-агресивно, като даде отпор и намали общия резултат.

В четвъртия сет двамата изиграха маратонски четвърти гейм след 7.30 минути, спечелен от Кириос. Но добрата игра на Димитров го изнерви. В осмия гейм българинът проби подаването на съперника си, за да поведе с 5:3. Но последваразмяна на геймове на нула и отново се стигна до тайбрек. В него Димитров отново беше на висота, реализира мини пробив, а след това с впечатляващ минаващ удар матира Кириос.

Българската звезда се класира за четвъртфиналите на Australian Open, където ще се изправи срещу Кайл Едмънд от Великобритания. Димитров води с 2-0 победи срещу Едмънд. В Бризбън, на 5 януари тази година, Гришо се наложи над британеца с 6:3, 6:7(3), 6:4 на четвъртфинал. През 2017 г. хасковлията спечели във Вашингтон със 7:5, 4:6, 6:3.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай