Григор Димитров: Това е много специален спектакъл

"Срещу Джак ще се концентрирам върху моята игра", заяви Димитров

Григор Димитров: Това е много специален спектакъл | StandartNews.com

Григор Димитров изрази радостта си след категоричната победа с 2:0 (6:1; 6:1) над Пабло Кареньо Буста, който бе разгромен само за 59 минути.

"Чувствам се отлично в момента. Опитвам се да запазя тази форма. Доста съм доволен от играта си.

Как може да не ти харесва? Тук е пълно с истински фенове и български знамена. Това е много специален спектакъл. Играл съм на много централни кортове, но този, в края на годината, е много специален за всички нас. Усещането е прекрасно. Чувствам се доста спокоен, играя без напрежение в момента", призна Гришо.

Българинът коментира съперника си Джак Сок, който ще срещне днес на полуфиналите.

"Джак играе невероятно последния месец, постигна отлични резултати. Той е много опасен съперник. Аз ще се концентрирам върху моята игра. Ще се върна тук и ще се опитам да играя по същия начин", каза Григор.

Последният им двубой бе по-рано тази година, като в мач от втория кръг на Мастърса в Индиън Уелс, Сок спаси четири мачбола, преди да се наложи над нашето момче с 3-6, 6-3, 7-6(7).

Две години по-рано във втория кръг на Мастърса в Монреал американецът отново отрази мачбол, за да победи Димитров с 5-7, 7-6(5), 7-5. Същата година двамата се срещнаха и в първия кръг на Ролан Гарос, когато хасковлията не се представи на ниво и загуби в три сета – 6-7(2), 2-6, 3-6.

През 2014-та година на турнира в Стокхолм е първата среща между Димитров и Сок, когато българинът записва и единствената си победа срещу този опонент. Григор печели с 5-7, 6-4, 6-3 двубоя им от 1/4 финалите на надпреварата.

Тази вечер от 22:00ч. предстои петият най-важен мач между двамата, като при успех Димитров ще стигне до мача за титлата в Лондон, а освен това ще си гарантира третото място в ранглистата след легендите Рафаел Надал и Роджър Федерер.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай