"Феникс" е първият национален финалист на Фен Купа 2017

"Феникс" е първият национален финалист на Фен Купа 2017 | StandartNews.com

Първият полуфинален кръг на Kamenitza Фен Купа 2017 е вече в историята. След два дни, изпълнени с много футболни емоции и 64 атрактивни дербита, тимът на „Феникс" (Стара Загора) заслужено вдигна купата на регионален шампион за областите Стара Загора и Сливен. Освен много радост и престиж, титлата осигурява на отбора правото да участва в националните финали на турнира, които също ще се проведат в Стара Загора в края на септември.

Финалният мач изправи „Феникс" срещу вицешампионите на Стара Загора и Сливен „Дринк Тийм" (Стара Загора). Първото полувреме премина изключително оспорвано и двата тима не успяха да си отбележат гол. Втората половина от мача протече в пълен контраст. Острието на „Феникс" Станимир Минчев откри резултата с елегантен удар в долния десен ъгъл. Няколко атаки по-късно Минчев удвои преднината на отбора си, а в последните минути на срещата съотборникът му Александър Иванов получи брилянтен пас от „феникса" Ивелин Вълчев и се разписа за крайното 3:0.

С много награди се сдобиха и посетителите на първия полуфинален кръг на Фен Купа 2017. Най-доволни останаха Петър Петров от Стара Загора, който спечели GPS фитнес гривна от томболата на Telenor и съгражданинът му Димитър Пешев, който спечели джийтбол активацията на Hyundai и си заслужи оригинална фланелка на рали шампионат. Новият официален превозвач на Фен Купа даде възможност на гостите да се включат и в томбола за спечелване на професионален двудневен курс за рали пилот, който ще се проведе през септември.

Националното турне на Фен Купа 2017 продължава. Следващата спирка на турнира е на градския стадион в Хасково на 20 и 21 май. Там ще се проведат регионалните полуфинали за отборите от Смолян, Кърджали и града домакин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай