България показва зъби на Холандия

България показва зъби на Холандия | StandartNews.com

България няма да играя в глуха защита и дори ще покаже зъби срещу Холандия. Това обяви селекционерът на трикольорите Петър Хубчев. Треньорът обяви, че нашите не се притесняват от името на съперника и са разучили добре „лалетата". Хубчев призна, че изпитва сериозни проблеми с окомплектоването на състава си, заради контузиите, които сполетяха отбора. Както е известно мачът на стадион „Васил Левски" пропускат капитанът Светослав Дяков, Владислав Стоянов и Георги Миланов. При създалата се ситуация, капитан ще бъде Ивелин Попов.

„Имам проблеми. Не го крия. Това са неща, които съпътстват футболната игра и ние трябва да живеем с тях. Трябва веднага да търсим друго решение. При всички положения има едно чувство на съжаление", коментира Хубчев. „Знаем силата на холандския отбор. Знаем и че с глуха защита няма как да издържим. Мисля, че момчетата са приели, че ние от време на време ще се опитваме да се надиграваме с тях. Но ще бъдем много разумни", допълни той. „Не усетих футболистите на са стресирани от контузиите. Това са неща, които им се случват в клубовете. Не съм усетил да има някаква стресова ситуация. Неприятно е. Момчетата се държат все по-здраво един за друг. Има съжаление, видях реакцията на тренировката, но това са неща, които се случват. Да, наясно съм с какъв състав ще излезем, но моля не ме питайте за имена", продължи специалистът. „Знаем срещу кого играем, знаем каква сила е този отбор. В детайли се постарахме да представим тима на Холандия на нашите футболисти. Както за тях, така и за нас е много важен мач. Ще се опитаме да играем нашата игра без да се притесняваме от Холандия. Има респект, но нищо повече. В никакъв случай не приемаме мача като някакъв финал. Това е отбор от топ 5 на Европа, едва ли някой е изненадан от това", завърши селекционерът на България.

В същия тон бе коментара и на халфа Симеон Славчев. Футболистът смята, че задружният колектив ще помогне на националния ни отбор в квалификацията с Холандия. „Атмосферата е добра, с повечето момчета сме доста години по терените. В този отбор има и приятели, с които можем на терена да се борим", каза Славчев. Той не скри, че липсата на Светослав Дяков, Владислав Стоянов и Георги Миланов е тежък удар за „лъвовете". Играчът на „Лехия" Гданск сподели, че той и колегите му са разбрали много добре идеите на Петър Хубчев за мача с „лалетата". "Всеки един от нас схвана концепцията на треньорския щаб. Холандия има изключително силни футболисти, особено по фланговете, но това вече са детайли, които са ни предадени. Ние сме пределно концентрирани да излезем и да покажем най-доброто", заключи Славчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай