Албена Къп 2017 с награден фонд от 15 000 лв

Албена Къп 2017 с награден фонд от 15 000 лв | StandartNews.com

Примамливите 15 000 лв. очакват като награден фонд участниците в двата аматьорски турнира за Албена Къп тази година, съобщиха организаторите на пресконференция днес. Надпреварите по минифутбол и тенис на маса отново ще съберат тимове и индивидуални представители от цялата страна на състезанията предвидени от 8 до 11 юни в курортен комплекс Албена.

Лично футболната легенда Димитър Пенев представи подробности около предстоящите турнири и си припомни първата си среща с един от най-красивите и популярни морски курорти в България. „През 1965 г. тногавашният треньор на националния отбор по футбол Витлачил ни заведе на подготовка в Албена. От тогава съм влюбен в този курорт. По това време се подготвяхме за Световните футболни финали през 1966 г. Спомням си как бягахме по прекрасната пясъчна линия, която и до днес си остава една от най-хубавите по нашето Черноморие. Албена къп е чудесна инициатива и най-доброто е, че подпомага развитието на аматьорския футбол," каза знаменитият треньор, който от край време насърчава надпреварите по минифутбол из цялата страна.

"Това е шестото издание на турнира, уникален с това, че съчетава ранната почивка на море с участие в престижни аматьорски състезания. Албена е курорт с отлични условия за спорт, той е с много зелнина и съвременна спортна база. За организацията на туринра спомага и изключително изгодната промоционална оферта, която домакините от к.к. Албена са приготвили както за желаещите да участват, така и за техните придружители," заяви Наталия Димитрова от "Турист Спорт Холидейс". Спортният директор на състезанията Стефан Йорданов даде подробности за организацията и регламента на предстоящите надпревари.

Тази година турнирът по тенис на маса е валиден за Балканско юношеско първенство и ще излъчи най-добрите на полуострова. „Първо ще се състезават момичетата и момчетата, след това стартира Балканският шампионат с участието на състезатели от 8 държави от полуострова. Очакваме над 120 участници," прогнозира по време на срещата с медиите Стефан Китов – председател на Българска федерация по тенис на маса и член на Изпълкома на БОК.

За футболните шампиони на Албена къп са приготвени 3200 лв., паричните премии са до осмо място. Право на участие имат всички отбори, регистрирали се съобразно утвърдения от организаторите образец на интернет страницата www.albenacup.com и след заплащане на съответната такса.

За двата спорта отборите и участниците могат да включат в групата си допълнителни придружаващи лица(водачи, треньори, семейства, приятели, фенове и т.н. без участие в състезанията), които ползват настаняване на преференциални цени.

Организаторите от Албена и Турист Спорт Холидейс са се погрижили лятото да започне с много емоции, съчетани с отличните хотели и перфектните спортни съоръжения на комплекса.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай