13-ата в ръцете на Меси и "Барса" след зрелищен обрат

13-ата в ръцете на Меси и "Барса" след зрелищен обрат | StandartNews.com

Шампионът на Испания - "Барселона" започна новия сезон с трофей! Каталунците успяха да направят пълен обрат с 2:1 срещу "Севиля" и да триумфират със Суперкупата на страната за 13-и път в историята.

Мачът се игра в Танжер, Мароко и за първи път от години победителят бе определен само в 1 среща. Не липсваха и скандали преди сблъсъка. Ръководството на "Севиля" се възпротиви на решението на испанската федерация да позволи използването на неограничен брои чужденци от страни извън Европейския съюз и заплаши да бойкотира мача. В крайна сметка обаче срещата се състоя.

Всъщност "Барселона" доминираше на терена през по-голямата част от мача. Само че Меси и компания първи трябваше да видят как топката влиза във вратата им.

В 10-ата минута Луис Муриел намери Пабло Сарабия, който бе оставен непокрит, и с много хубав удар прати топката в долния десен ъгъл на вратата на Тер Стеген. Съдията прибегна до системата ВАР, за да изясни, че попадението е редовно.

Последва натиск на каталунците. Меси, Жорди Алба и Луис Суарес опитаха да изравнят, но вратарят на "Севиля" Вацлик показа безпогрешни рефлекси.

И така до 42-ата минута. Лионел Меси стреля от пряк свободен удар. Топката се отби от гредата и попадна в Жерар Пике. Той пък не пропусна от близко разстояние. Футболистите на "Севиля" претендираха за засада, но все пак двата тима се прибраха за кратка почивка при 1:1.

Иван Ракитич и Фелипе Коутиньо внесоха свежест в редиците на каталунците през второто полувреме. Двамата обаче пропуснаха да вкарат. Това стори техният съотборник Усман Дембеле в 78-ата минута след пас на Меси и топовен удар.

"Севиля" имаше шанс да изненада съперника си в добавеното време. Тогава Тер Стеген фаулира Алейш Видал в наказателното поле, но стражът се реваншира със спасена дузпа.

Така "Барса" вдигна своя пореден трофей в Испания. Лионел Меси, който бе капитан на тима, се превърна в най-титулувания играч в редиците на каталунците със своите 33 отличия - 9 титли в Испания, 6 Купи на Краля, 4 титли в Шампионската лига, 3 Световни клубни титли, 8 Суперкупи на Испания, 3 Суперкупи на Европа. Аржентинецът изпревари по този показател Андрес Иниеста, който има "само" 32.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай