Веригата 17+ започна с рекорд в СК "ДЕМА"

Веригата 17+ започна с рекорд в СК "ДЕМА" | StandartNews.com

Пет турнира през 2018 г. включва петото издание Тенис веригата „17+" за настоящи и бивши тенисисти, която стартира на кортовете на водещия спортен комплекс „ДЕМА" в София. Генерален спонсор през тази година e изотоничната напитка „4Move" и веригата носи името „4Move 17+". Други партньори, които ще подкрепат веригата са немската фирма за висококачествени хранителни добавки и витамини Doppel Herz.
И петте състезания ще се проведат на кортовете на Спортен комплекс „Дема" в столичния квартал „Младост. В три от тях ще се играе и поединично, и на двойки, а два от турнирите са само по двойки.
Във веригата „4Move 17+" могат да се тенисисти над 17 години, без значение дали са бивши или настоящи професионалисти, аматьори, ветерани, треньори. Единственото ограничение е да нямат точки в световната ранглиста на АТР и да са извън топ 24 на националната ранглиста за мъже в момента.
„Веригата цели да се създадат условия за изява на бивши и настоящи състезатели, чието ниво на игра и социални ангажименти не им позволяват да се включват редовно и успешно в турнири от държавния и международния календар на БФТ. Искаме им да дадем възможност да се запазят като редовно практикуващи тенис. Това са спортисти, чиято подготовка е отнела години усилия на много хора (състезатели, треньори и родители). Този труд не трябва да отива напразно, ако вече не е насочен към професионалния тенис по редица причини. Веригата, обаче е отворена и за любители на всякаква възраст. Често пъти със своята квалификация и любов към тениса те не отстъпват на горе споменатите съсътезатели" - коментира директорът на веригата и член на УС на БФТ Мариана Ненова.
В първия от турнирите взеха участи рекорден брой състезатели – 39 поединично и 12 двойки. Мачовете се проведоха във формат 1 сет до 6 гейма. Между участниците блестяха имената на елитни наши състезатели от най-близкото минало: Ивайло Божилов, Румен Господинов, Вадим Чергов, Владислав Моленда, Никола Димитров. В игрите поединично турнирът спечели безспорната звезда в тазгодишното издание Петър Трендафилов, в предишни години участвал в отбора на България за Купа „Дейвис". Той с лекота мина през схемата и на финала победи Георги Мирчев с резултат 6:1. След мача Трендафилов коментира: „Организацията беше перфектна, като на редовен мъжки турнир от календара на БФТ. Всички се чувствахме прекрасно."
В игрите по двойки финала спечелиха Ивайло Божилов и Пламен Пенев срещу Румен Господинов и Стоян Плугарев. Общият награден фонд на веригата е 4200 лева. Следващите турнири са на 10 юни, 23-24 юни, 16 септември и 6-7 октомври. Призьорите в крайното класиране на веригата ще получат допълнителни награди.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай