ШАМПИОН! Григор спечели купата и $2,5 милиона

ШАМПИОН! Григор спечели купата и $2,5 милиона | StandartNews.com

Григор Димитров завърши най-силната година в кариерата си с блестяща победа на заключителния турнир на АТР в Лондон - неговият най-значим успех досега.

Българският тенисист се наложи над белгиеца Давид Гофен със 7:5, 4:6, 6:3 и приключи с 2,5 млн. долара от наградния фонд /200 000 долара за това, че си тръгва непобеден/. Успехът тази вечер осигури на българина 1500 точки за ранглистата, където от понеделник той ще бъде на рекордното за него 3-о място.

Късметът също помогна на Григор за триумфа - в хода на турнира той се размина с Рафаел Надал, който се отказа, както и с Роджър Федерер, победен от самия Гофен.

"Искам да поздравя Григор за блестящата му победа и за успешната му година", спортсменски заяви Гофен.

"Искаше ми се да мога да опиша емоциите си, заяви от своя страна Григор. Това бяха 2 невероятни 2 седмици за мен. Това са най-добрите седмици, които съм имал досега. Поздрави за Гофен и неговия тим, той е чудесен играч. За мен беше чест да играя срещу него и му пожелавам късмет през следващия сезон. Губя думите си... Благодарности за моя отбор, на семейството ми, на мама и татко... и на един човек, който не беше в залата тази седмица - моята приятелка Никол, тя играе важна роля. Благодаря и на публиката, подкрепяхте ме страхотно!"

 Самата Никол обаче не беше забелязана в залата...

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай