Гришо: Специално е да си в една ера с Голямата четворка

Най-добрата ни ракета стартира участието си в понеделник срещу Доминик Тийм

Гришо: Специално е да си в една ера с Голямата четворка | StandartNews.com

Преди началото на финалния турнир на осемте най-добри в Лондон, най-добрият ни тенисист Григор Димитров разкри, че е доволен от представянето си през годината и е постигнал основните си цели.

"Общото ми представяне през 2017 беше много добро. Съумях да съм много по-постоянен. Да спечеля в Синсинати ми помогна. Бях дисциплиниран през целия сезон и постигнах целта си - да бъда в Лондон, не мога да прикрия усмивката си в края на годината. Без съмнение съм доволен да бъда тук. Винаги ми е било цел да бъда тук и да се състезавам. Това е голяма награда за мен. След края на състезанието ще седнем с екипа ми и ще направим равносметка. 95% от целите си успях да реализирам. Не смятам, че трябва да променям нещо. С щаба ми обаче ще го обсъдим, така че ще видим", призна Гришо.

Българинът обърна внимание и на въведените нови правила за финалите при младежите в Милано. "Смятам, че е чудесно да има нови неща, които да се изпробват. Не съм голям привърженик на новостите. Интересно е със сигурност. Честно казано смятам, че трябва правилата да си останат такива каквито са", каза още Димитров. 

Първата ни ракета даде мнението си и за представянето на Роджър Федерер и Рафаел Надал: "Изумително е това, което постигнаха тази година. Спечелиха и четирите турнира от Големия шлем. Те се доказаха отново, фактите го показват. Роджър не участва в много турнири, а има само четири загуби. Рафа играе всяка седмица и също почти не допуска поражения". 

Той изрази впечатленията си и върху това колко е трудно да бъдеш в една ера с Голямата четворка - Федерер, Надал, Новак Джокович и Анди Мъри. "Много! Дори и да влагаш много усилия, това не е достатъчно. Все трябва да направиш нещо ново. По-добре обаче да го сториш късно, отколкото никога. Определено е специално да си в тази ера", завърши Гришо. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай