Гришо: Плаша се, не мога да се измъкна

Гришо: Плаша се, не мога да се измъкна | StandartNews.com

Има проблеми с психиката, смята съперник

Поредният провал на Григор Димитров разочарова и най-верните му фенове. Този път обаче той не се скри и говори открито за грешките си и проблемите. Стори го с дълго и откровено интервю пред медиите след загубата от Виктор Троицки на старта на "Роналд Гарос". Двубой изпълнен с доста напрежение и драматични обрати. Над три часа и половина бяха необходими да се стигне до крайното 6:2, 3:6, 7:5, 5:7, 3:6.

"Загубих увереност в себе си", бяха първите думи на Димитров - Не е никак лесно да се изправиш пред медиите, след като си паднал в подобен мач, стана оспорван двубой. Предишните години успявах да спечеля тази сблъсъци. Това дава на човек самочувствие и мотивация... и всичко останало. Аз обаче загубих много от тези неща", призна родният ас.
"И преди ми се е случвало подобно нещо, но сега определено е различно, продължи Григор. - Понякога е даже плашещо, наистина е плашещо. Все пак съм настроен положително и съм щастлив, че мога да продължа да работя. И то здраво. Работата никога не ме е плашила. Това, което ме плаши, е фактът, че не мога да намеря начин да се измъкна. Обикновено се справям доста добре с проблемите. Независимо дали говорим за загуба на корта, или за нещо съвсем различно. Пораженията дори винаги са ме мотивирали. Сега обаче не е така", изрази разочарование 25-годишният тенисист. Медиите във Франция припомниха и неговите постижения и провали през този сезон. Началото на годината на Димитров бе доста обещаващо. Той достигна 1/4-финалите в Бризбейн, финал в Сидни (загуби от Троицки), както и 1/2-финал в Делрей Бийч. Оттогава обаче нещо не се получава в играта на българина. "

Имам трудности със сервиса си

и късам кордаж на ракетата често в турнирите на клей. Срещу Троицки ми се случи шест пъти. При положение, че говорим за петсетов мач, това е много, имайки предвид, че и топките се сменят често. Има дребни неща, които просто не се получават - нещо малко тук или там. Човек трябва да се научи да приема това и да се опита да намери разрешение на проблемите. На този етап аз се боря да намеря отговорите. Разочарованието ми обаче е голямо. Това е третият пореден "Ролан Гарос", който напускам още след първия кръг. И то не защото играя зле на клей или нещо подобноЕ"
Най-добрият ни тенисист коментира и темата за треньора си Франко Давин, който му помога от миналия септември. Аржентинецът преди това работеше с Хуан Марин дел Потро. Хасковлията обаче още не е много сигурен от къде идва проблемът му. Дали е чисто технически или се основава на слаба психика. Дали пък всъщност личният живот не му влияе доста за представянето на корта? "Когато съмненията ти започнат, идва и несигурността ти на корта. Тогава трябва да промениш играта си. Чудиш се дали да останеш зад основната линия и да продължиш разиграваниятаЕ Това взима връх над плана ти за мача и не е никак добър знак. Като тенисист, когато имаш стратегия за двубоя си, която да променяш в движение, определено не е много забавно. Случва се да намериш разрешение, но често е прекалено късно или пък промените не помагат. В моя случай важат едновременно последните две неща", сподели Димитров. "Полагам усилия, тренирам, но около мен постоянно се появяват нови препятствия. Ще бъда много благодарен, ако някой от щаба ми, независимо кой, седне срещу мен и ми каже: "Виж,

това не може да продължава повече

така. Трябва да направим нещо". Отворен съм за подобни разговори", каза притесненият Григор. Естествено напоследък много специалисти и не до там запознати споделиха мнения, че хасковлията се влияе много от случващото му се извън корта. Въпросите идват от това дали раздялата с Мария Шарапова, или новата връзка с певицата Никол Шерцингер биха могли да го разсейват? Репортерите го запитаха и дали би се обърнал към спортен психолог, за да преодолее този труден период. "Не знам. Не мисля, че все още съм стигнал до това положение", бе отговорът на Димитров. - Не съм мислил по темата. Ако някой от хората ми каже, че би трябвало да опитам, ще помисля. Винаги съм готов да чуя друго мнение. В момента обаче не знам. Нещата опират до психиката ми, до това, че съм сам на корта -

външните фактори не ми влияят

Каквото и да се случва в личния ти живот, когао излезеш на корта, трябва да си с хубава нагласа. Трябва съзнанието ти да е на добро място, да се усмихваш и да играеш играта", допълни Григор.
Неговият опонент в Париж Виктор Троицки пък призна, че слабата психика и липсата на желание лъхат от Димитро и сърбинът ги е усетил. "Знаех, че той има подобен проблем след загубения финал в Истанбул. Тогава той сервираше за мача. През тази година Григор не играе особено добре на клей, въпреки че знам, че може да се справя много по-успешно. По време на мача си давах сметка, че самочувствието и увереността му не са на ниво", каза още сърбинът.
След тежкия ден Григор реши да изведе своята приятелка Никол Шерцингер на разходка из Париж. Двамата бяха заснети да обикалят прегърнати по улиците. Гришо бе облечен в типичния за него спортен стил. С подобно облекло е и Никол. Която на повече снимки изглежда доста угрижена за своето гадже. Естествено от време на време се появяват и усмивки. Може би самата поп певица иска да разведри 25-годишният ни тенисист.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай