Гришо излиза за пети пореден успех срещу Раонич

Гришо излиза за пети пореден успех срещу Раонич | StandartNews.com

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров започва тази вечер участието си на Мастърса в Мадрид. Той стартира директно от втория кръг, а негов съперник е канадецът Милош Раониш.

Двубоят е на втория по големина корт - "Аранча Санчес". По програма е четвърти и се очаква да започне не преди 18.30 часа българско време.

Раонич е номер 24 в света. Той не срещна никакви затруднения в първия си мач на турнира, побеждавайки с 6:3, 6:2 аржентинския квалификант Николас Кикер.

Българинът има успешна серия срещу канадеца, като спечели последните им четири сблъсъка (в Пекин през 2016 г. Раонич не излезе на корта заради травма). За първи път ще се изправят един срещу друг на клей.

За последно двамата се срещнаха на полуфиналите в Бризбейн в началото на 2017 г. Тогава Гришо спечели със 7:6 (7), 6:2 и впоследствие триумфира в надпреварата.

Победителят от този двубой ще има за съперник на осминафиналите Беноа Пер (Франция) или Денис Шаповалов (Канада).

Григор Димитров отново четвърти в света
В началото на тази седмица Димитров се завърна на четвъртото място в световната ранглиста. Миналата година той стигна до третия кръг в Мадрид, където бе елиминиран от Доминик Тийм.

Най-силното му класиране в турнира е 1/4-финал през 2015 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай