Григор развя бялото знаме

Григор развя бялото знаме | StandartNews.com

Димитров почва с американец на "Уимбълдън"

Григор Димитров явно доста е смъкнал летвата. "Нямам никакви очаквания към себе си за "Уимбълдън", призна най-добрият ни тенисист. Това стана, след като той победи с 6:3, 6:7(4) (12:10) Давид Гофен на демонстративния турнир "The Boodles". Реално това беше и първа победа на трева за българина през 2016-а, макар и в неофициален мач. Иначе Гришо е в серия от 6 поредни загуби. "Последните месеци бяха много тежки за мен и това е още една причина да съм щастлив от успеха. Искам просто да изляза на "Уимбълдън" и да се насладя на играта на трева, на приплъзването, на отскока на топката, надявам се да покажа и някои добри изпълнения", добави Григор.

Вече стана ясен и първият му съперник на "Уимбълдън". Утре българинът ще срещне американеца Бьорн Фратанджело. 113-ият в световната ранглиста се справи с Остин Крайчек с 6:3, 6:1, 5:7, 6:3 в последния кръг на квалификациите и проби до основната схема. Най-доброто му постижение дойде тази година. Тогава той успя да вземе сет на Новак Джокович в Индиън Уелс. До момента двамата с Григор Димитров не са се срещали.

Цвети Пиронкова също вече е в Лондон. И започна да пуска снимки и видеа от любимия й турнири - "Уимбълдън". На едно клипче се вижда как тенисистката умело жонглира с топката, но го прави с дръжката на ракетата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай