Григор: Разочарован съм, срам ме е

Григор: Разочарован съм, срам ме е | StandartNews.com

Разочарован съме, че не успях сда играя по-добре, призна първата ни ракета Григор Димитров слез загубата от Роджър Федерер на „Уимбълдън". Маестрото прегази нашия с 6:4, 6:2, 6:4 и се класира за четвъртфиналите на най-престижния турнир от Големия шлем.

„Направих много непредизвикани грешки, а първият ми сервис не беше на ниво. Без тези оръжия няма как да ти бъде лесно срещу Роджър Федерер. Не играх най-добрия си тенис, а ако не играеш добре срещу Роджър, особено на трева, е много трудно", отчете българинът.

Димитров завърши с 29 печеливши удари (7 аса) и 25 непредизвикани грешки (7 двойни). Маестрото пък записа 24 уинъра (8 аса) и 11 грешки. Григор вкара 63 процента първи сервис и спечели 65 процента от точките при неговото разиграване. Той си тръгва със 180 точки за световната ранглиста, къдоте ще се върне почти сигурно в топ 10 в понеделник, както и 147 000 британски лири от наградния фонд.

Федерер пък достигна за 15-и път в кариерата си до четвъртфинал на „Уимбълдън", с което изпревари Джими Конърс.
„Григор ми предостави някои възможности, от които се радвам, че се възползвах. Но най-важното беше да се фокусирам върху своята игра и да се надявам, че това ще съвпадне с не толкова добър ден за него. Наистина не очаквах да бъде толкова лесно, колкото може би е изглеждало", коментира швейцарецът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай