Грешки лишиха Григор от финал

Грешки лишиха Григор от финал | StandartNews.com

Григор Димитров за пореден път се размина с участие на финал, и то в любимия си Стокхолм. След като едва победи 48-ия в света Кевин Андерсън, българският тенисист се предаде на полуфиналите пред 63-ия Хуан Мартин дел Потро с 4:6, 5:7.

Григор си позволи изоставане срещу участващия с „уайлд кард" аржентинец още от самото начало с 0:2 гейма. След което се окопити и влезе в ритъм, но Дел Потро не изпусна контрола върху резултата и позволи единствено изравняване за 3:3, а след това проби Димитров с 5:3.

Григор се опита да е равностоен във втория сет и в надиграването гейм за гейм даде сериозен отпор чак до самия край, когато стана 5:5. В поредицата от грешки, които допусна, включително при началния удар и в двойните грешки, българинът неколкократно си позволи изблици на нерви и демонстрира неувереност в себе си. Това отново напомни за проблемите с психиката, заради които е критикуван и които той сам си призна преди време. Затова и краният успех на Дел Потро в края на втория сет беше логичен, като последният гейм при 6:5 беше един от най-лесните за него в този сблъсък.

Така аржентинецът продължава да е с пълен актив в двубоите си с Григор - 4 от 4. За Димитров предстои участие в Базел през следващата седмица.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай