Божилов и Бояджиев са №1 в СК "ДЕМА" за 17+

Божилов и Бояджиев са №1 в СК "ДЕМА" за 17+ | StandartNews.com

Ивайло Божилов и Георги Бояджиев спечелиха втория турнир от Национална тенис верига 17+ за тази година, който се проведе на кортовете на СК „Дема" в София. Турнирът, който беше само по двойки, премина с много добри мачове, добро настроение и много силни участници, включително бивши държавни шампиони, състезатели от националните отбори за различните възрасти, настоящи професионалисти.

Участващите двойки бяха разпределени в групи по системата „всеки срещу всеки", след което борбата продължи от четвъртфинали на директна елиминация. В полуфиналите Божилов и Бояджиев отстраниха Йосиф Михайлов и Александър Велев с 6:4, а Даниел Ангелов и Пресиян Иванов се наложиха над Габриел Евтимов и Мартин Атанасов със същия резултат. Във финала шампионите бяха безапелационни за 6:0.

Турнирът премина при отлична организация, традиционна за всички прояви на СК „Дема", а сред зрителите на решаващите двубои бе и националният състезател за Купа „Дейвис" Александър Лазаров. Един от партньорите на домакините - фирма „Амперел" - предостави витаминозни напитки за всички участници.

Националната тенис верига 17+, която се организира от "Санта Марина" и СК "Дема" с подкрепата на Българска федерация по тенис, включва общо пет турнира през 2017 г. - два в Созопол и три в София. Първите двама в крайното класиране на веригата, както и един от тенисистите, участвали във всичките пет турнира, ще спечелят специалните награди от генералния спонсор "ФеърПлей Интернешънъл" - почивки в комплекс "Св.Иван Рилски" в Банско в началото на 2018 г.

Верига 17+ цели да се създадат условия за изява на бивши и настоящи състезатели, чието ниво на игра и социални ангажименти не им позволяват да се включват редовно и успешно в турнири от държавния и международния календар на БФТ. Право на участие имат тенисисти, без значение дали са бивши или настоящи професионалисти, аматьори, ветерани, треньори и т.н., които са над 17 г., нямат класиране в световната ранглиста на АТР на сингъл и са извън първите 24 в националната ранглиста за мъже единично.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай