Завоевателят Роналдо

Завоевателят Роналдо | StandartNews.com

Всеки мечтае да е на мястото на Кристиано Роналдо. Но не само заради огромните успехи, които звездата постига на терена. След като е печелил всичко на клубно ниво с "Манчестър Юн" и "Реал" М, сега Роналдо има и европейска титла с родината Португалия. Другото нещо, заради което повечето искат да са в обувките на Кристиано, са жените. Мускулест, модерен, той е като магнит за жените. А официалната бройка така и не може да бъде уточнена официално от медиите. Все пак началото е поставено през 2001 г. от Жордана Жардел. Тя е сестра на един от най-известните бразилски нападатели в близкото минало - Марио Жардел. Заварката става покрай изявите на баткото в "Спортинг" Л, който в края на кариерата си рита и за родния "Черно море". Жордана е модел, но двамата са заедно само около година. Раздялата настъпва, след като Кристиано се озовава в "Манчестър Юн".

На Острова Роналдо бързо се превръща в сензация, а това му носи и дивиденти сред жените. В началото предпочита такива, които говорят езика му - сънароднички и бразилки. Така през леглото му набързо минават Катарина Феро, Даниел Агуяр и Изабел Фигейра. С напредването в английския идва ред и на красавиците на Острова. Така дори става баджанак със съотборника си Алън Смит. И двамата мачкат чаршафите с Лорейн Фрейн. Но връзката е мимолетна. Блондинката отново е заместена от португалка - Марина Родригес. 2006 г. е ударна за седмицата. Португалецът смени жените по-често от бутонките си. Така за 365 дни успява да запише цели шест нови бройки - Диана Чавес, Нурия Бермудес, Сорая Чавес, Мерче Ромеро, Лусиана Абреу и Джема Аткинсън. Следващата година е сравнително спокойна - три бързи връзки с Бипаша Басу (Индия), Мирела Грисайе (Колумбия) и Карина Бачи (Бразилия), както и един сексскандал с платени хубавици - Джема Стори и Тес Кънингам. Момичетата за ескорт разкриват, че той с лекота е готов за брои 120 000 паунда за сексмаратони, в които вземат участие съотборници и приятели. Над всички обаче бил Роналдо и само той успявал да задоволи и двете. Кристиано бе принуден за известно време да се крие като партизанин, но през 2008 г. нещата за пръв път май станаха сериозни за него. Тя се казва Нереида Гялардо и Кристиано лапва здраво по нея. Дори започва да се чуват думите - брак, деца, семейство. Явно обаче палавата Нереида не пасва на концепцията на мама Долорес за снаха и бързо се озовава в отбора на разбитите сърца. Кристиано пък се връща към стария си начин на живот - бурни и кратки връзки с Мия Джудакен, Имоджен Томас, Летиция Филипи и Альона Хайнс. Последната плаща скъпо за флирта с футболиста, съпругът й Джон Хайнс й връчва молба за развод. За капак Роналдо изтрива номера на украинката от телефона си.

2009 г. не носи нищо ново освен поредната порция имена - Оливия Сондърс, Габриела Ендрингер, а и сестрата на враг - Луана Белети, чийто батко рита за "Барса". Черешката на тортата обаче бе италианската водеща и модел Рафаела Фико. Тя бе обявила, че е девствена и продава невинността си за 1 млн. евро. Роналдо обаче едва ли е платил толкова. Хубавицата дълго тъжи за него, а след това попадна на гнилата ябълка Марио Балотели. Лошото момче й направи бебе, а после я заряза. Следващата година бе белязана от лудото лято на Кристиано в САЩ. Там той се сдуши с палавницата Парис Хилтън, но така и не станаха сериозна двойка. Тогава е станала и заварката със сурогатната майка, която го дари с Кристиано-младши.

През 2010 г. се случва и друго събитие. По време на реклама Кристиано се оказва в опасна близост с руската манекенка Ирина Шейк. Двамата започват да се срещат и така се дава старт на най-дългата му връзка. Романсът между тях продължи чели четири години. Освен мама Долорес и сестрите нито една друга жена няма такъв стаж при звездата на Португалия. И точно, когато пак се говореше за брак и семейство, нещата секнаха. Както и при Нереида. Този път медиите си го казаха право куме в очи - Долорес е казала или тя, или аз! Изборът на Роналдо е ясен. Оттогава не една или две хубавици са спрягани за новата Ирина в сърцето на Кристиано, но явно е, че той май избягва търсачките на слава. Все ден медиите в Испания и Португалия хвърлят някое име, повечето без покритие. Стигна се до там, че да спрягат Роналдо за гадже на щерката на мениджъра му Жорже Мендеш. Но това е далеч по-добре от слуховете, че май е минал на другия бряг. Те се чуват доста по-често заради партитата му с Бадр Хари. "Реал" дори му забрани да се среща с кикбоксьора. Ваканцията преди Евро 2016 също наля масло в огъня, след като идолът се бе затворил на яхта в изцяло мъжка компания. Наложи се после да целува неизвестни хубавици, за да спаси имиджа си на мачо.

Иконата се шири в имение за $7,1 млн.

Кристиано Роналдо не крие личното си пространство. Нападателят на "Реал" живее в обширен имот в Мадрид, който лично показа на феновете си в края на миналата година. Тогава той покани тв екип в дома си, за да го разгледат и заснемат. Екипът засне обширна двуетажна къща, с огромни стаи. Португалецът разведе гостите си навсякъде, включително в спалнята, където камерата засне няколко огледала - лек намек за нарцисизма на звездата. След което Роналдо им показа и двора си, който е със зелена площ плюс футболна врата, и два басейна. Имотът, разположен общо върху над 2000 квадратни метра, е оценен на 7,1 млн. долара и е специално проектиран от испанското бюро "A-cero Architects".

Роналдо е собственик и на имение в Херес, Северна Португалия, който се намира край национален парк и на брега на езеро, близо до испанската граница. Имотът заедно с прилежащата гора е разположен върху 770 квадратни метра и струва 4 млн. евро. В него нападателят на "Реал" обича да изкарва летните си почивки в компанията на роднините си. А също и с Ирина Шейк, докато двамата движеха заедно.

Докато играеше в "Манчестър Юнайтед", Роналдо имаше и триетажно имение в Чешир, близо до града. Футболистът го купи през 2006 г. за 6 млн. долара, но впоследствие той беше обявен за продажба.

Във всички имоти на Роналдо обаче има един повтарящ се щрих - той обича да има под ръка гимнастически уреди и басейн, в които да тренира и да релаксира според собствените си виждания.

Направи си подарък за 1,2 милиона

Кристиано Роналдо си направи кралски подарък за успехите в Шампионската лига и на европейското първенство. Спортната икона се похвали, че си е купил нов автомобил, който отговаря на неговия статус. "Звярът пристига", обяви той в Туитър и пусна снимка на своята придобивка - "Бугати Вейрон" за 1,2 млн. евро. "Звярът", който е 1200 конски сили, може да развива до 410 километра в час и да ускорява до 100 км/ч само за 2,6 секунди. От автомобилната компания определиха модела, харесан от Роналдо, като "най-мощния и най-бързия в света".

"Бугати"-то е само поредната придобивка в огромния личен гараж на португалеца, който има специален афинитет към бързите автомобили. В миналото той се е радвал на лукса на "Ламборгини", "Порше 911 Турбо", "Мерцедес-AMG S65" с две врати, "Рейндж Роувър Спорт", "Ролс Ройс Ghost", и - разбира се - на "Ферари", модел 599 GTB.

Инвестира в хотели

Кристиано Роналдо е рекламна икона, а приходите от реклами в размер на 26 млн. евро са лъвският пай в неговия портфейл. Португалецът има и своя модна линия за долно бельо, която носи неговите инициали CR7.

По отношение на реалните инвестиции, миналата година той реши да се пробва в хотелския бизнес. За целта той подписа партньорски договор с веригата "Пестана", а резултатът са 4 бутикови хотели с бранда CR7 - в центъра на Лисабон, на "Гран виа" в Мадрид, на пристанището във Фуншал на остров Мадейра където е роден, и близо до "Тайм скуеър" в Ню Йорк. Съвместната инвестиция на Роналдо и неговия сънародник от Мадейра Дионисио Пестана са в размер на 75 млн. евро. "Винаги съм мечтал да имам свой хотел", обясни той. Инвестицията е скромна на фона на общото му състояние от 298 милиона евро.

И не на последно място, самият футболист се оценява в момента на 155 млн. долара, или 139 млн. евро.

Не жали пари за благотворителност

Надутият като пуяк Роналдо е една от най-обичаните, но и мразени звезди. Мнозина не могат да го гледат заради надменното държане, гела, както и егоизма на игрището. Кристиано обаче е сред звездите с най-голямо сърце. Той не жали средства за благотворителност. Последен пример за това е жестът му след спечелването на Шампионската лига. Звездата обяви, че дарява премията си за различни каузи. Никой няма да забрави как дари 83 000 долара, за да плати операцията на малчуган, чието семейство го потърси с молбата да дари фланелка, която да бъде продадена на търг. Вместо това Кристиано реши проблема от раз. Също така даде 165 000, за да подпомогне център за борбата с рак в родината си. "Мнозина не виждат, че той използва името си, за да прави много хубави неща. Набира средства за гладни деца, подпомага битката със затлъстяването и запазването на биологичните видове", обявиха от организацията "Направи нещо".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай