В "Рома" бесни на калпавите рефери

В "Рома" бесни на калпавите рефери  | StandartNews.com

 

Президентът на "Рома" Джеймс Палота поведе поредната доза мнения, че системата за видеопомощ на съдиите (VAR) трябва да се използва в Шампионската лига. "Римляните" бяха сериозно ощетени в реванша срещу "Ливърпул", след като съдията Дамир Скомина на няколко пъти сбърка в техен ущърб. И в крайна сметка англичаните ще играят финал след като спечелиха първия у дома с 5:2, а на реванша в Италия загубиха с 2:4. "Вече стана абсолютно ясно, че системата е необходима в Шампионската лига, за да не се случват подобни неща. Свирят несъществуваща засада на Джеко, след това всички виждат играта с ръка, само не и съдиите. Знам, че е трудно да обвиняваш реферите, особено след като си загубил след два мача, но "Ливърпул" трябваше да остане с човек по-малко още в 63-ата минута. Поздравявам ги за класирането на финала, имат отличен отбор. Ако не се приложи скоро ВАР, такива неща превръщат Шампионската лига в посмешище", коментира Палота.
Алесандро Флоренци също се присъедини към мнението на шефа си. Според него при наличието на ВАР в срещите от Шампионската лига, финалът е щял да бъде друг. "Горчивината остава. Особено, след като не беше отсъдена дузпа в наша полза, при която на съперник можеше да се покаже и червен картон. Ако беше станало 3:2 по-рано, можеше да се опитаме да сътворим чудото. Допуснахме седем гола в два мача, но при един от тях Мохамед Салах беше в засада. В реванша имаше доста спорни ситуации. Чистата дузпа срещу Един Джеко, която не беше дадена заради несъществуваща засада, очевидната игра с ръка в наказателното поле... Ако в Шампионската лига се използваше системата за видеоповторения (ВАР), то може би финалът щеше да бъде друг, а не "Ливърпул" - "Реал" М. ВАР отстранява много съмнения", добави той.
Съдията Дамир Скомина, който ръководи полуфиналния реванш от Шампионската лига между Рома и Ливърпул (4:2) е бил съкрушен в съблекалнята на „Олимпико", след като осъзнал грешките си. „Реферът Дамир Скомина се е чувствал сломен в съблекалнята, след като осъзнал грешките си. Признал, че е сбъркал", обяви италианският журналист Танкреди Палмери на профила си в „Туитър".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай