Успокоиха Кристиано със "Златната топка"

Успокоиха Кристиано със "Златната топка" | StandartNews.com

Кристиано Роналдо ще спечели "Златната топка" за 2016 г., твърди испанският вестник "Мундо Депортиво". Според изданието организаторите на анкетата за най-ценната индивидуална награда във футбола са уведомили лично португалската звезда, че е завоювал отличието. Представители на "Франс Футбол" ще летят до Мадрид в четвъртък, за да интервюират предварително играча на "Реал" и да му направят снимки с трофея. После те ще бъдат излъчени на специалната церемония, която ще се проведе на 12 декември.

Роналдо несъмнено е най-големият фаворит за наградата, като през настоящата година завоюва трофея в Шампионската лига с "кралския клуб", а по-късно поведе Португалия към мечтания европейски връх. Това ще е четвъртата "Златна топка" за Кристиано, като вече само 1 ще го дели от петкратния победител Лионел Меси. Аржентинецът също попада в топ 3 за тази година, а тройката ще бъде допълнена от Антоан Гризман, Луис Суарес или Неймар.
Междувременно бившият играч на "Манчестър Юнайтед" може да бъде осъден на 6 години затвор заради грандиозна данъчна измама. Според испанските власти Кристиано е укрил повече от 100 милиона евро чрез офшорни фирми за период от 3 години. „Ако предполагаемото престъпление бъде потвърдено, то футболистът на "Реал Мадрид" е заплашен с 6 години затвор", обяви генералният секретар на данъчната служба Хосе Мария Мойнедо.
Страницата подготви Димитър Радев

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай