Траур в Германия

Тишината е убийствена, разкая се Йоги Льов

Траур в Германия | StandartNews.com

Известният германски политолог Александър Рар описа много точно ситуацията в родината си след отпадането на националния отбор по футбол от Мондиал 2018. Той определи ситуацията като провал и според него Германия е в траур.

Както е известно, световният шампион от Мондиал 2014 отпадна след загуба с 0:2 от Южна Корея, с което остана на последното място в групата си. Така Германия записа най-слабото си представяне на световно първенство. „В Германия футболът е национален спорт. По-важен спорт, който да се гледа от повече зрители, милиони хора, просто няма. За германците световното първенство по футбол е по-важно от олимпийските игри. А там националният отбор загуби от Мексико и Южна Корея, едва-едва победи Швеция и отпадна още в първия етап – това е неописуема катастрофа. Германия е в национален траур", обяви Рар.

Селекционерът на Германия Йоахим Льов се разкая. "Разочарованието е голямо и тишината в съблекалнята е убийствена. Никой не казва нищо. Трябва обаче да приемем случилото се, защото не заслужавахме да продължим напред. Сторихме всичко нужно, за да се подготвим, но не се получи. Поздравления и за противника от Република Корея", заяви специалистът. Президентът на Германския футболен съюз Райнхард Гриндел обяви каква е присъдата на специалиста. "Първо, нека всички сте наясно, че разочарованието сред всички нас е безгранично. Не е работа на президента на федерацията да анализира спортното представяне на отбора. Имаме си спортно-технически щаб, който ще разкрие причините за това представяне. Но искам да кажа следното - още преди Световното първенство знаехме, че трябва да има промени. Дискутирахме с цялото ръководство и анализирахме всичко подробно. Обсъдихме кой е най-добрият кандидат за поста начело на Германия", добави той. "Това беше Льов, тъй като на Купата на Кондеферациите се видя, че имаме много добър млад отбор. Тогава решихме, че Йоахим Льов трябва да продължи работата си с отбора и удължихме договора му до 2022 г. Все още вярвам, че той трябва да продължи да работи с нас и да остане на поста си", заяви Райнхард Гриндел.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай