Смениха Дел Боске преди мача с Италия

Испанският национал Ариц Адурис се разхлажда на тренировката на остров Ре, край брега на Атлантическия океан

Смениха Дел Боске преди мача с Италия | StandartNews.com

Испанците се уплашиха, отказват тренировката на "Стад дьо Франс"

Тотална промяна подготвят в Испания по средата на Евро 2016. В часовете, в които Ла Фурия се подготвя, за да защити титлата си в осминафиналния мач с Италия, от Мадрид долетяха слухове за смяна на президента на футболната федерация, както и новини за бъдещия селекционер на националния отбор. Според "Марка", начело на футбола в страната ще застане Луис Рубиалес, тъй като за Анхел Мария Вилар се смята, че ще остане на президентския пост в УЕФА и след 20 юли. А Висенте дел Боске, който вече обясни, че напуска след европейското първенство, ще предаде поста на много по-младия Хулен Лопетеги. С него са били проведени преговори, въпреки че той е бил вторият вариант след Марселино - фаворитът на висшата администрация във федерацията. Той обаче преподписал договора си с "Виляреал" и твърдо заявил, че остава в клуба.

Междувременно испанският отбор изненадващо се отказа да проведе тренировка на "Стад дьо Франс", където довечера е мачът със Скуадра адзура. Вместо това те за пореден път загряха на остров Ре срещу Ла Рошел, където са на лагер.

Съблекалнята печели титлата на Скуадрата

Скуадра адзура получи горещ комплимент от световния шампион Бруно Конти. Той прогнозира, че отборът ще стигне далеч, защото има качества, сходни с онези, с които италианците триумфираха в Испания преди 24 години. „Този отбор има много общи неща с нашия през 1982 г., обясни Конти в интервю за „Стампа". - Многократно съм забелязвал, че Антонио Конте прилича на Енцо Беардзот в методите си на работа. И двамата знаят, че атмосферата в съблекалнята е от огромно значение на такива първенства. Днес, както и тогава, виждам, че това е истински колектив, във всяко отношение. Как можем да бием Испания? Ако играем като Италия", обясни Конти.

Пирло: Испания вече не е непобедима

Испания вече не е непобедима, заяви бившият плеймейкър на Италия Андреа Пирло. "Испанците все още са фаворити, защото играят най-добрия футбол в света, обясни той. - Те умеят да контролират топката по-добре от всеки друг. Сега обаче те могат да бъдат победени. За разлика от Евро 2012, когато беше почти невъзможно да ги биеш. Този мач ще се играе на твърде ранен етап. Ако Испания беше завършила на първо място в своята група, щяхме да играем помежду си чак на финала. А това щеше да е идеалният вариант да вземем реванш за поражението отпреди 4 години. Онзи резултат беше ужасяващ! Впрочем, тогава ние срещнахме Англия, Германия и Испания последователно и може да се приеме, че този двубой с испанците сега е добър знак на съдбата. Убеден съм, че те се притесняват сега повече от нас от мача помежду ни", категоричен беше Пирло.

Ние имаме борбен ген

предупреди халфът на Испания Коке. „Хората са останали с впечатлението, че Испания твърде много владее топката и не иска да атакува, но това не е така, обясни играчът на „Атлетико". - Загубата от Хърватия ни направи по-силни и ще докажем, че е така. Италия е много труден съперник и много добре се защитава. Но ние притежаваме гена на борбеността."

Те притежават истинска магия

в играта си, заяви италианският корифей Фабио Капело за испанския отбор. „Харесвам Испания, те показват истинска магия, заяви Дон Фабио. - Бих искал, ако Италия не спечели европейското първенство, това да направят те. Колкото до Висенте дел Боске, с когото сме приятели, сигурен съм, че след турнира той ще липсва на футбола. Той е майстор на играта. Жалко, но уви - всеки има право да обърне внимание на семейството си."

Вероятни състави
Италия - Испания

Днес от 19,00 ч, пряко по БНТ1/HD

Италия: 1. Буфон, 15. Бардзали, 19. Бонучи, 3. Киелини, 6. Кандрева, 18. Пароло, 16. Де Роси, 23. Джакерини, 8. Флоренци, 9. Пеле, 17. Едер
Селекционер: Антонио Конте

Испания: 13. Де Хея, 16. Хуанфран, 3. Пике, 15. Рамос, 18. Алба, 5. Бускетс, 6. Иниеста, 10. Фабрегас, 21. Силва, 22. Нолито, 7. Мората
Селекционер: Висенте Дел Боске

Съдия: Джунейт Чакър (Тур)

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай