Сексоргия е в основата на успеха на "Лестър"

Сексоргия е в основата на успеха на "Лестър" | StandartNews.com

"Лестър" пренаписа историята на английския футбол и сега всичко изглежда бляскаво и подредено. В клуба обаче още си спомнят началото на историческия успех - миналото лято, когато "лисиците" забиха нос в земята с невероятен скандал.

Повратната точка в представянето на "Лестър" всъщност беше онова турне в Тайланд, станало известно с оргията на футболистите. Това се случи през май 2015 г. Отблъскващо видео, в което трима от футболистите се забавляват с тайландки в хотел в Банкок, отвя границата на търпението в клуба. Единият от провинилите се бе Джеймс Пиърсън, син на тогавашния мениджър Найджъл Пиърсън. Оргията им, в която имаше и расистки подтекст, беше филмирана и разпространена, и се превърна в тежък удар по реномето на "Лестър". Собственикът Вичай Шривадханапрабха, който е член на консервативния елит в Тайланд, беше завел отбора на турне като част от популяризирането му сред своите сънародници, а вместо това играчите му сервираха пиар катастрофа. Футболистите моментално бяха уволнени, а мениджърът, който вече си беше изградил лоши отношения с британските медии, се оказа под натиск и в началото на юли също беше отпъден заради - както я определиха - нужда от "фундаментални промени в името на бъдещето". Намериха се критици, които обвиниха собствениците Вичай и сина му Айяват за това решение, тъй като Пиърсън беше вкарал отбора във Висшата лига и дори го беше закрепил в "златната среда". Гари Линекер навремето дори заяви, че двамата категорично не знаят какви ги вършат.
Няколко дни по-късно обаче пристигна Клаудио Раниери и вкара отбора в историята. "Хотелският инцидент ни осигури назначаването на мениджъра-герой", признава най-популярният тв коментатор в Тайланд Сатит Крикул по адрес на италианеца. Босовете запазиха мълчание, дори полицията в Банкок, която искаше да накаже жените, замесени в случката, заявява, че не си спомня за нея. За щастие, защото независимо от репутацията на страната като дестинация за похотлив нощен живот, сексът в консервативното кралство си остава табу. И запитан наскоро дали "Лестър" ще дойде пак на триумфално турне в Тайланд, Айяват беше категоричен: "не". Гениалният Раниери моментално осигури по-спокойно и по-приветливо лице на клуба, както и опита, който беше натрупал в големия футбол. Наследи приличен отбор, подсили го с няколко подходящи попълнения, но въпреки всичко в началото на сезона тимът беше определен от букмейкърите за изпадащ.
Едно от първите неща за Раниери в клуба беше да глоби солено Джейми Варди, който си позволи да обиди азиатец в казино. Впоследствие провинението му беше опростено от Раниери и от ръководството и той сложи начало та серията си от 22 гола. Останалото вече се знае от всички...

Звездата Варди ходел пиян на тренировка

Собственикът на "Лестър" призна, че в началото на сезона е виждал нападателя Джейми Варди да идва пиян на тренировка. Айяват Сривабханапрабха обясни, че след привличането му от аматьорския "Флийтууд" за 1,3 млн. евро през 2012 г. той бил толкова превъзбуден от развитието в кариерата му, че започнал да пие всеки ден. "Той дори си позволи да дойде пиян на тренировка и се наложи да бъде проведен разговор с него, за да поправи поведението си, обясни босът пред тайландско списание. - Нямах представа какво му става. Не бях наясно какво се случва, докато не дойдоха и не ми казаха, че е пристигнал на тренировъчното игрище, преди да е изтрезнял. Привиках го и го попитах: Държиш ли да приключиш кариерата си по този начин? Защото можем да те оставим, докато ти изтече договора и да те освободим. Не си въобразявай, че ще имаш по-добра възможност за развитие. Отговори ми, че не знае какво да прави с живота си и че никога досега не са му плащали толкова много пари. Попитах го: "За какво мечтаеш? Какво искаш да направиш в твоя живот? Само внимавай за това какво искаш да направиш за клуба, защото съм инвестирал в теб. Какво можеш да ми дадеш в замяна? След този разговор спря с пиенето и започна да тренира усърдно. Адаптира се, тренираше за сила и се превърна в нов човек", завърши Айяват.

Кметът пази в тайна шампионския парад

След празненствата по случай титлата, Лестър се готви за шампионски парад. Той ще се състои след домакинския мач с "Евертън" в събота, когато отборът ще получи ценния трофей. Той ще бъде представен на мнозинството от играчите на открит автобус, съобщи регионалният "Лестър Мъркюри". Процесията ще мине по централните улици на града, където се очаква да се съберат няколко хиляди човека. Точното трасе засега се пази в тайна, но едва ли ще е по-различно от тази, по която минаха футболистите преди 2 години, когато спечелиха промоция във Висшата лига. Очаква се районът в центъра да бъде затворен за движение, но кафенетата и заведенията ще работят. Кметът на града сър Питър Соулзби обяви, че градът иска да се представи подобаващо: "Убедени сме, че много запалянковци ще искат да отбележат събитието. Ние вече имаме натрупан опит при празнуване след успеха в Чемпиъншип и сме наясно, че центърът ще бъде претъпкан, както и че сега мащабите ще са по-големи отпреди 2 години. Така че ще ни трябва и по-голямо пространство."
На празненството се очаква да бъде пусната в продажба и новата книга "5000:1", посветена на успеха, написана от местния журналист Боб Танър. Първоначалният й тираж е само 25 000 и се очаква да се разграби като топъл хляб.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай