Меси разби Хаити с хеттрик в контрола

Меси разби Хаити с хеттрик в контрола | StandartNews.com

Аржентина разгроми Хаити с 4:0 с хеттрик на звездата на тима Лионел Меси в първата си контрола от подготовката за Мондиал 20188 в Русия.

Хавиер Масчерано записа рекорден мач номер 143 за националния отбор и излезе начело във вечната ранглиста с един двубой повече от Хавиер Санети.

Лионел Меси откри резултата в 17-ата минута от дузпа, а след това се разписа още два пъти в 58-ата и 66-ата минута. Така той вече има 64 гола за Аржентина.

Серхио Агуеро оформи крайното 4:0 с попадение в 69-ата минута.

"С този резултат ние успяхме да кажем довиждане на нашите фенове и да покажем, че отиваме в Русия с надежда. Не отиваме на Мондиала като фаворити, защото имахме доста трудности в квалификациите, но тренираме добре и ще му дадем всичко от себе си", коментира Меси след двубоя.

Агуеро е възстановен след контузия на коляното, но влезе като резерва. Гонсало Игуаин и Анхел Ди Мария започната като титуляри в предни позиции заедно с Меси.

Аржентина ще пътува за Барселона, където ще продължи подготовката си. На 8 юни тимът лети за Йерусалим за контрола с Израел, след което аржентинците ще отпътуват за базата си край Москва.

На световното първенство в Русия финалистът от Мондиал 2014 е в предварителна група с тимовете на Хърватия, Исландия и Нигерия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай