"Лудогорец" се изправя срещу ПСЖ

"Лудогорец" се изправя срещу ПСЖ | StandartNews.com

Футболният ни шампион "Лудогорец" гостува на френския "Пари Сен Жермен" от 21.45 часа в поледния си двубой от група А на Шампионската лига този сезон.

Големият въпрос пред "Лудогорец" е дали ще успее да продължи международното си участие в Лига Европа. Разградчани трябва да останат на трето място в класирането, което държат в момента.

"Лудогорец" е с 2 точки, колкото има и прекият конкурент Базел, заемащ четвърта позиция.

Българският първенец обаче ще остане трети и съответно ще продължи в Лига Европа, дори при загуба тази вечер в Париж, ако и "Базел" загуби от "Арсенал" или при хикс, ако и "Базел" направи хикс. Т.е. ако двата тима завършат с равни точки, предимството е за "Лудогорец".

Тимът на "Пари Сен Жермен" и "Арсенал" пък също са с еднакъв точков актив на първите две места във временното класиране с по 11 точки, но французите имат предимство и ако ситуацията се запази, ще задържат лидерската позиция.

ПСЖ се възстановява от тежко поражение с 0:3 от Монпелие в Лига 1 и треньорът Унай Емери вече алармира, че отборът ще подходи изключително мобилизирано към двубоя с българския състав в Шампионската лига.

Старши треньорът на "Лудогорец" Георги Дерменджиев сподели, че очаква труден мач, но е оптимист, че "Лудогорец" може да измъкне нещо от гостуването си. В първата среща между двата тима в група А на Шампионската лига разградчани поведоха, но загубиха с 1:3.

„Не искам да следя развитието на другия мач. Ще се концентрираме върху нашето представяне и ще видим какво ще се случи. Сигурен съм, че "Пари Сен Жермен" ще излязат пределно мотивирани, защото искат да бъдат първи в групата. Надяваме се на чудо на „Парк де Пренс", много добре помня мача от 1993 година", заяви Георги Дерменджиев, цитиран от gong.bg.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай