200 000 искат главата на Пайе

200 000 искат главата на Пайе | StandartNews.com

Френският халф Димитри Пайе си навлече гнева на хиляди фенове на Португалия и Роналдо по време на финалния мач от Евро 2016 между двата отбора (1:0 след продължения). Зверското влизане, което той направи в краката на Кристиано още в 9-а минута, доведе до контузия на звездата на "Реал". В 24-ата минута мечтите на Португалия за първа титла от Европейско започнаха да се изпаряват, след като седмицата им бе изнесена на носилка. Това нагнети напрежението в двубоя. Още по нажежено обаче се оказа в социалните мрежи. Над 200 000 фенове скочиха да псуват, кълнат и обиждат Димитри Пайе. Те буквално взривиха страниците му в "Инстаграм" и "Туитър".

Афектирани привърженици на Роналдо стигнаха до там, че да го заплашват със смърт. Като лидер на щурма към звездата на Франция се прояви майката на Кристиано Роналдо - Мама Долорес. "Не мога да гледам сина си по този начин - да плаче. Футболът е игра на разиграване на топката, а не контузване на противниците", написа разгневената Долорес в социалните мрежи. "Синът ми напусна терена, заради контузия, но нашият отбор ще спечели. Вярвам, че Кристиано ще бъде в състояние да вдигне купата", каза още майката на Роналдо след смяната му в 24 минута. Със сигурност Пайе си спечели доста врагове с проявата си. И е по-добре дори да бяга от някои държави, където Роналдо е със статута на Бог.

"Не съм искал да контузя Роналдо. Топката бе спорна и аз я атакувах. Типична игрова ситуация, не беше умишлено", оправда се халфът на Франция. Не обаче така мислят и хората, които се занимават с анализ на спорни ситуации. Те бяха категорични, че Пайе умишлено е скочил в краката на Роналдо, търсейки коляното му. Все пак сънародниците на Димитри опитаха да изкупят вината от своя любимец. Всички привърженици на Франция и Португалия аплодираха Кристиано при изнасянето му с носилка. Това пък отвори нов шанс на Роналдо. Той взе, че се въплъти в ролята на селекционер и треньор. Заедно с Фернандо Сантос напътстваха активно футболистите на терена. Звездата на "Реал" буквално дебютира на поста. Указания и инструкции, както и мъдри съвети. Дори проведе разговор с героя на Португалия Едер, който вкара единственото попадение. Капитанът на "мореплавателите" коцукаше край тъч линията, за да мотивира своите колеги колкото може.

Този момент обаче не успя да изтрие хубавите неща, които Пайе направи преди това. Те му заслужиха наградата за играч номер 1 на турнира, макар мнозина да оспорват това. УЕФА защити избора си, като обяви, че той е направен по сложна система. В нея се вземат показателите във всички мачове. Те гласят, че Димитри е бил най-постоянен от всички. Халфът на "Уест хям" бе истински мотор за играта на "петлите". Освен това вкара и важни голове. Мнозина свързват присъствието му на Евро 2016 г. със съпругата му Людвин. Тя бе обявена за една от най-красивите футболни половинки. Освен това бе на трибуните всеки мач с трите им деца - Ноа, Милан и Фарел.

Лампите докарали напастта от молци

Нелепа глупост от страна на организаторите и домакините изложи Франция пред целия свят. Осветлението на "Стад дьо Франс" бе пуснато 24 часа преди финала на Евро 2016 между Португалия и "петлите" (1:0), което покани доста интересни гости на терена. Рояци от молци нападнаха стадиона. Свободно летящи, кацнали по мрежите на вратите, хвърчащи по фенове и играчи, атакуващи фотографи и оператори, насекомите накараха всички да се видят в чудо. "Явно не сме единствените, които искат да се насладят на финала. Това може да се нарече "заразяване на "Стад дьо Франс" с молци", пошегува се бившият нападател на Англия Гари Линекер в ефира на Би Би Си, докато коментираше финала от кабините. Феновете по света първоначално се учудиха от емблематичните празнуване на хората на стадиона. Но те по-късно разбраха, че привържениците по трибуните просто са се опитвали да убият някой друг дразнещ ги молец. "Ако насекомите бяха малко по-организирани, сигурно те щеше да спечелят финала", пошегува се един от зрителите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай