Владимир Далаклиев сред първите осем най-добри в Рим, победи олимпийски шампион

Владимир Далаклиев сред първите осем най-добри в Рим, победи олимпийски шампион | StandartNews.com

Владимир Далаклиев стартира повече от отлично участието си на първите финали на Гран При за тази година, които се провеждат в Рим. Контузия обаче попречи на Влади да се класира на по-предно място.

Далаклиев стартира с успех срещу мексиканеца Рубен Нава, който е сребърен медалист от Младежките олимпийски игри миналата година. Златна точка прати българина във втория кръг, където го чакаше испанецът Жоел Гонсалес Бонила. Той е олимийски, двукратен световен и двукратен европейски шампион. Влади показа невероятна игра, която изнерви неговия противник, и той започна да използва непозволени методи да неутрализира добрата игра на Далаклиев. Секунди преди края на сращта, при резултат 9 на 3 в полза на нашето момче, Бонила го изрита лошо в крака, но Владимир далаклиев стисна зъби и успя да се изправи и доиграе двубоя. Контузията обаче му попречи той да се класира сред медалистите, като на четвъртфиналите игра срещу Ю-Жен Хоанг (Тайпе).

Днес на финалите на Гран При в Рим излиза и вторият българин Калоян Бинев в категория до 58 кг. Той стартира битките си срещу Джак Уолули (Ирландия).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Автор Спорт
Коментирай