Симеонов/Йорданов са №1 на старта в Hyundai Racing Trophy

Симеонов/Йорданов са №1 на старта в Hyundai Racing Trophy | StandartNews.com

Екипажът Симеон Симеонов/Йордан Йорданов спечели първото състезание от третия сезон на Hyundai Racing Trophy в Брашов, Румъния.

Младият пилот, който натрупа опит в едномарковия шампионат, постигна общо време 01,03:32.3 часа и триумфира с купата. Втори, с малко над две минути разлика в крайното класиране, се нареди тимът Мартин Коев/Димо Бозуков с 1,05:56.5 часа. Бронзът взе тандемът Денис Станчовски/Васил Георгиев, който постигна време 01:11:12.8. На церемонията по връчване на трофеите призьорите получиха награди от представителя на основния спонсор "Тотал" Николай Парасков. 18-годишният Симеон Симеонов извоюва и третото място в клас „Джуниър", а времената му са много по-добри от миналогодишните.

Четвърти са Виктория Гъркова/Велислава Павлова, те завършиха всички етапи с 01:15:58.4. 20-годишната дебютантка разказа, че й е отнело известно време, за да свикне с автомобила, като най-голямото предизвикателство е била спирачката на машината, но се сработва отлично с навигаторката си. „Нашата победа е, че финиширахме, доволни сме", обявиха момичетата, като допълниха, че са дали всичко от себе си в последната отсечка. Младите състезателки изпревариха другия дамски екипаж - Кристиана Опря/Йоана Стан в единия от най-дългите етапи от 27.50 км.

Третият сезон на едномарковия шампионат Hyundai Racing Trophy продължава с още пет състезания, първото от които е рали България на 19-21 май. След това на 15-16 юли е рали Твърдица-Елена, на 1-3 септември - рали Сливен, на 22-24 септември - рали Сърбия и на финала рали Хеброс – 17-19 ноември.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай