Сашо Джорджев първи в Атина

Сашо Джорджев първи в Атина | StandartNews.com

Златен медал и невероятна игра на Алексдандър Джорджев белязаха финалния ден на "President's Cup" в Атина В кат. до 59 кг., Сашо изигра 6 победоносни срещи. С 22:1 Джорджев отстрани представител на домакините още в първа битка. Във втората, опонента му от Русия също нямаше шанс и бе елиминиран с 12:6. Отново грък се изправи на пътя на българина в третия кръг, но и той не успя да се пребори със Сашо. С 10:6 точки състезателят на ТК "Гладиатор" елиминира и руснака на четвъртфинала и спечели сигурен медал за България. На полуфинала Джорджев срещна турчин, който отстрани с 17:8, което го изпрати директно на финалите. Златото Александър Джорджев завоюва на финала срещу руснака Кирил Ким с надмощие от 4 точки и резултат 10:6. Александър Джорджев е за първа година при юноши, което прави успеха му още по - ценен. Димитър Кобаков, Калоян Бинев и Илина Иванова, стартираха в първите си срещи с победи, но във втори, опонентите им надделяха. По една среща днес изиграха Мари Илиева и София Тончева.

В тазгодишното издание на "President's cup" -G2, имаше над 2800 участника, a сред тях бяха олипийски , световни шампиони и най- титулованите атлети в света.
Надпреварата днес посети и Президента на Световната федерация д-р Чо. Той пристигна на турнира в Атина от Родос, където приключиха Световното първенство по Пумсе, зедно със Президента на WТЕ - Сакис Прагалос и Вицепрезидента на WTE и президент на БФТ- Слави Бинев. Както знаете България спечели общо 5 медала от световното, което е изключително постижение за родните състезатели.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Автор Спорт
Коментирай