Русия отива на олимпиадата в Рио

Русия отива на олимпиадата в Рио | StandartNews.com

Руските спортисти ще могат да участват на Олимпиадата в Рио де Жанейро. Това обяви генералният продуцент на руския тв-канал „Мач ТВ" Тина Канделаки, цитирана от „Чемпионат" и Фокус. 

Както е известно, ръководството на МОК решава участието на руските спортисти на Игрите в Рио де Жанейро на извънредно заседание.

Според информацията на Канделаки руските спортисти са били допуснати до участие. На 18 юли независимата комисия на Световната антидопингова агенция (УАДА), водена от Ричард Макларън, излезе с доклад във връзка с разследването по обвиненията за това, че в Русия има държавна политика за системна употреба на допинг.

Заради това от УАДА препоръчаха на МОК отстраняването на всички руски спортисти от участие на Олимпиадата в Рио де Жанейро.

Руските лекоатлети бяха отстранени, като решението на Международната лекоатлетическа федерация бе подкрепено и от Спортният арбитражен съд.

Председателят на Олимпийския комитет на Русия Александър Жуков обяви, че Международният олимпийски комитет е допуснал руските спортисти до участие на Олимпиадата в Рио де Жанейро, съобщава „Спорт Експрес".

Очаква се президентът на МОК Томас Бах да обяви решението в специално видео обръщение.
Жуков обаче побърза да зарадва руските спортисти и всички в Русия, обявявайки пред пратеника на „Спорт Експрес" в Лозана, че руските спортисти са допуснати до участие в Игрите.

„Александър Жуков за участието на тима на Русия на Олимпиадата в Риоѝ: Отиваме!", написа в личния си профил в една от социалните мрежи журналистът от „Спорт Експрес" Дмитрий Смирнов от Лозана.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай