Розберг би на "Спа", Хамилтън е 3-и

Розберг би на "Спа", Хамилтън е 3-и | StandartNews.com

Нико Розберг съкрати разликата до върха в класирането във Формула 1 с 6-а победа за сезона. На пистата "Спа" пилотът на "Мерцедес" потегли пръв и успя да се възползва от наказанието на съотборника си Люис Хамилтън, който потегли предпоследен. Германецът се представи отлично, без никакви колебания и финишира на над 14 секунди пред Даниел Рикардо от "Ред Бул" и на над 27 секунди от лидера Люис, с когото водят вътрешноклубна битка за надмощие.

Хамилтън от своя страна използва целия си арсенал от умения и трикове, за да навакса ужасния пасив и успя да съкрати разликата до призовите места. Лошият сезон за "Ферари" продължи с удар между болидите ан двамата пилоти - Кими Райконен и Себастиян Фетел, още след старта и въпреки че стартираха от 3-а и 4-а позиция, изостанаха. За Кевин Магнусен от "Рено" състезанието завърши с катастрофа, при която се удари в предпазната стена и я разби, а той се отърва с травма на левия крак.
Разбирам, че днес феновете биха искали да видят победа на Ферстапен, но той е още млад, коментира Розберг на финала. - Той има още много пред себе си. Разбира се, поздравявам Люис - той проби от последните места и това впечатлява." Хамилтън допълни: "Не очаквах, че ще успея да наваксам и да завърша трети. Просто тръгнах в добро настроение и ми се получи. Радвам се, че се възползвах от неразбирателствата по трасето и извлякох изгода. Надявам се втората половина на сезона да протече по-чисто от първата."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай