Ранно отпадане за Габриела Петрова на световното по лека атлетика

Ранно отпадане за Габриела Петрова на световното по лека атлетика | StandartNews.com

Третият състезателен ден от световното първенство по лека атлетика в зала в Бирмингам започна с финала на троен скок при жените с участието на Габриела Петрова. Красивото лице на леката ни атлетика дойде в студения Бирмингам с личен резултат за сезона от 13,90 м и след лечение на контузия на гърба.

В първия опит тя направи фаул. Във втория прелетя над 14,10 м и точно когато дойде момента да се зарадва съдията вдигна червения флаг. Оказа се, че Габи е настъпила с милиметри пластелина. В третия тя се подсигури и след успешен опит си направи лично постижение за сезона от 13,91 м. Въпреки това не й стигнаха 13 сантиметра, за да влезе в осмицата и да направи още 3 опита в битка за медал. Шампионка с рекорд за сезона от 14,63 м стана Юлимар Рохас (Венецуела).

"Честит празник на всички българи. Много исках да зарадвам днес всички, но уви не стана. Със сигурност съм допуснала грешки, въпреки, че за първи път от доста време бягането ми се получаваше и влизах със скорост. Чисто технически има елемент, който не съм го доизпипала както трябва. И дозата късмет също ми липсваше днес, но когато не е писано - не става. За съжаление случват се и такива моменти", коментира след състезанието Габи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай