17:34 ч.

17.02.17

2 мин.

0

0

0

Пампорово е домакин на състезание за скиори журналисти и ски учители

от Стандарт |

Пампорово е домакин на състезание за скиори журналисти и ски учители

Вече не е новина, че Пампорово и Мечи чал се обединиха. Новото е, че на 25 и 26 февруари родопският курорт става домакин на първото състезание на скиори журналисти и ски учители, съобщи Татяна Маринова, Търговски директор на „Пампорово" АД.


Традиционното Държавно първенство за журналисти 2016-2017 се организира съвместно с Националното сдружение на ски учителите в България и ще се проведе на писта „Стената" над Студенец. Състезателите ще се борят за наградите на верига спортни магазини SLS на Rossignol в дисциплината Гигантски слалом за 6 комплекта медали в три възрастови групи за мъже и жени.


Домакините от ски курорт Пампорово - Мечи чал са предвидили преференциален 3-дневен пакет за състезателите и техните придружители, с безплатен транспорт в петък от София и обратно, каза г-жа Маринова.


Записването за участие става на: http://scij.bg/events/pamporovo2017/. Регистрацията е отворена до вторник, 21 февруари, включително.


Представителите на медиите ще се състезават за индивидуални титли в гигантския слалом, след което ще има отборна щафета на паралелен слалом, заедно със ски учителите и деца от местните ски клубове. Отборна щафета по трасе на паралелен слалом е уникална дисциплина, която присъства в програмата на световните първенства на ски учителите, каза Петър Янков, Председател на Сдружение „Българско ски училище". Сдружението е национална професионална организация, член на Интерски Интернешънъл от 1959 г., с основна дейност обучение на учители по снежни спортове и поддържане на актуални учебни програми.


Заедно с Пампорово - Мечи чал българските ски учители се готвят за Световния Интерски конгрес през 2019 г. Това е най-големия форум в света за професионални ски учители, провежда се на всеки 4 години и за домакинството му се води битка подобна на тази за олимпийска кандидатура. В остра конкуренция със Сочи и финландския курорт Леви, през 2015 г. Пампорово - Мечи чал спечели честта да проведе срещата.


Пампорово-Мечи чал се пребори и за домакинството на 66-ото Световно първенство по ски за журналисти през 2018 г. в конкуренция със Швеция. Срещата се организира от Международния ски клуб на журналистите - SCIJ. Курортът ще посрещне повече от 200 журналисти от над 30 държави – професионалисти в различни медийни области, обединени от интереса и ентусиазма си към ски спорта и планините. Това е трето домакинство за България на престижния турнир след 2006 и 1985 година.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент