Обучаваме 100 международни съдии по лека атлетика

Обучаваме 100 международни съдии по лека атлетика | StandartNews.com

Българска федерация лека атлетика (БФЛА) е домакин на курс за обучение на международни съдии по лека атлетика за придобиване на второ квалификационно ниво по програмата TOECS на Международната асоциация на атлетическите федерации. Kурсът е организиран от Европейската атлетика и се провежда в Правец от 6-ти до 10-ти септември. В него се включват над 100 участника от цяла Европа, сред които има както нови кандидати, които ще преминат целия цикъл на обучение, така и настоящи притежатели на второ ниво, които ще положат изпити за продължаване на лиценза си.

През юни тази година БФЛА бе домакин на подобен курс за участници от Балканските страни в Самоков, но за придобиване на първо квалификационно ниво. Повечето от успешно представилите се през юни участници сега са в Правец за повишаване на квалификацията си.

През първите три дни ще се проведе обучението на новите кандидати, а на 9-ти и 10-ти участниците ще покажат знанията си в писмен, практически и устен изпит. Най-добре представилите се кандидати ще влязат в панела на Европейската атлетика и ще получават назначения за съдийстване на международни проява в следващия 4-годишен период.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай